Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ивет Горанова с почетен плакет от спортното министерство

Спорт

Ивет Горанова с почетен плакет от спортното министерство

Българката завоюва бронзов медал на Световното първенство по карате

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на Ивет Горанова, която спечели исторически първи медал за България от Световно първенство по олимпийско карате за мъже и жени.

18-годишната плевенчанка завоюва бронз в олимпийската категория до 55 кг "Кумите" на шампионата на планетата в Мадрид (Испания).

„Благодаря ти за това, което направи и тепърва ще правиш за спортната слава на България. Пожелавам ти да си здрава, да нямаш контузии и съм убеден, че ти предстоят още много победи“, заяви Кралев, който пък получи от Ивет копие на бронзовото ѝ отличие.

В категорията на Горанова имаше общо 75 състезателки, като в спора за бронза българката победи Сара Ямада от Япония. На старта плевенчанката елиминира водачката в световната ранглиста Анджелика Терлюга (Украйна) с 3:1. В репешажите нашето момиче постигна нова значима победа с 1:0 срещу бившата №1 в Света и Европа Сара Кардин.

Почетен медал на ММС получи и личният треньор на Горанова - Ангел Ленков, от когото министърът поиска да изготви специална програма за състезателката, която ще бъде финансирана приоритетно от спортното министерство, а целта е спечелване на олимпийска квота.

Красен Кралев и президентът на Българската национална федерация карате Алексей Петров обсъдиха подготовката на българските състезатели, като тези от тях, които имат възможност да спечелят квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г., ще влязат в проектоолимпийския отбор и също ще бъдат финансирани целево от ММС.

Кралев изрази мнение, че карате е спорт с изключително силни социални функции и много сериозна масовост. Петров пък го запозна с идеите си за развитието на неговия спорт сред учениците и подрастващите.

На срещата присъства и вицепрезидентът на Българската национална федерация карате и президент на клуба, за който се състезава Ивет Горанова КК „Петромакс“ Русалин Русалинов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети