Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ивет Лалова: Винаги трябва да си най-добрата версия на себе си

Спорт

Ивет Лалова: Винаги трябва да си най-добрата версия на себе си

Ивет Лалова: Винаги трябва да си най-добрата версия на себе си - Tribune.bg
Снимка:

Човек не трябва да си поставя граници и сам да гради своята съдба, а пътят към това минава през постоянни опити да си най-добрата версия на себе си - това е поуката на седмата в света на 200 м Ивет Лалова.

В третия си финал на първенства на планетата (през 2011 г. тя стана седма на 100 м, а през 2015 г. - седма на 200 м), 35-годишната Лалова завърши отново седма. В горещ Катар тя показа изключителен дух и спортна форма и отново донесе радост на българските почитатели.

„Смело мога да заявя, че това беше целта ми тази година. Във финали се влиза много трудно, защото, колкото и да си правим сметки през сезона, винаги, освен фаворитките, които поизчезнаха, се появяват нови момичета, които са с много силни резултати, много амбицирани и дават заявки за следващите няколко години“, заяви минути след поредното си страхотно представяне на голямо състезание Лалова пред bTV в Доха.

„Радвам се, защото може би опровергах един стереотип, че кариерата на атлета има срок на годност и че ако си минал 27-28-29-30 години, значи няма да ти се получат нещата. Не е така. Споделих вече тайната - да търсиш винаги по-добра версия на себе си. Това означава да се грижиш за себе си, да опознаеш до максимум своето тяло, да работиш и върху мозъка си, върху мислите, мотивацията. Всеки аспект, върху когото можеш да работиш и да го подобриш, винаги се отплаща. Този финал е доказателството за това. Аз станах един перфекционист в хранене, почивка, възстановяване, всичко, което можах“, добави тя.

За Лалова световното първенство в Катар беше седмо в кариерата ѝ. Българката беше най-опитната в най-важното бягане за сезона, а част от съперниците ѝ бяха с 10 години по-млади.

„Повечето от тях ме гледат от много малки. Наистина има уважение, поздравяват ме. Колкото повече годините минават, колкото повече продължавам да вървя напред, получавам огромно уважение и респект от всички големи спортисти. Този финал може би беше малко по-труден. Имаше моменти, в които аз самата не знаех дали ще стигна до него. Беше по-емоционален, защото не знам колко още световни финали ми остават до края на кариерата. Но беше и много сладък и благодаря на всички за цялата подкрепа“, заяви чаровната атлетка.

Ивет вече спечели квота за олимпийските игри в Токио през 2020 г.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати