Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Голово шоу на Патрик Шик донесе победата на Чехия срещу Шотландия

Спорт

Голово шоу на Патрик Шик донесе победата на Чехия срещу Шотландия

Голово шоу на Патрик Шик донесе победата на Чехия срещу Шотландия - Tribune.bg

Чехия победи Шотландия с 2:0 в първи мач от група "D" на Евро 2020 за двата отбора.

Срещата в Глазгоу стартира с опасна атака на Шотландия, при която Джон Макгин не се възползва от объркване на отбраната на съперника в петата минута. Чехия заигра по-добре след това и в 15-ата минута Патрик Шит отправи коварен удар, но Маршал спаси.

До края на полувремето Шотландия пропусна на два пъти - Линдън Дайкс стреля опасно в 18-ата минута, но покрай вратата, а в 32-ата Андрю Робъртсън отправи бомбен удар, но вратарят на чехите се справи.

Минути преди края на полувремето (42') обаче Патрик Шик откри резултата в полза за Чехия след удар с глава (1:0).

Втората част започна вихрено и чехите пропуснаха два шанса за гол в рамките на минута след удари на Шик и Дарида. Последва греда за Шотландия в 47-ата минута след изстрел на Хендри, а малко след това Томаш Калаш едва не си вкара автогол.

Поредицата от пропуски приключи в 53-ата минута, в която Патрик Шик успя да изненада напусналия вратата си страж на Шотландия и го прехвърли с удар от центъра (2:0).

След гола Шотландия имаше няколко хубави възможности след 60-ата минута, но нямаше късмет да отбележи. В последните десет минути пък островитяните се разминаха с по-изразителна загуба, но вратарят Дейвид Маршал спаси всичко възможно.

Чехия и Англия поведоха в класирането в групата, докато Хърватия и Шотландия ще трябва да наваксват в останалите две срещи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети