Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Извънредно! Джокович спечели в съда

Спорт

Извънредно! Джокович спечели в съда

Извънредно! Джокович спечели в съда - Tribune.bg

Съдът в Австралия отмени анулирането на визата на световния №1 в тениса Новак Джокович.

Това означава, че той ще може да участва на предстоящия турнир от Големия шлем - Australian Open. Както е известно преди дни сърбинът пристигна в Мелбърн, но бе задържан на летището заради проблеми с визата.

Първоначално трябваше той да бъде депортиран и да не участва на Откритото първенство. 20-кратният шампион от Големия шлем заведе дело във федерален съд, за да оспори решението и да остане в страната.

В крайна сметка съдия Антъни Кели се произнесе в полза на сръбският тенисист, като в решението му се споменава, че австралийското правителство трябва да плати разходите на Джокович в последните дни, които той прекара в хотел в Мелбърн, както и да получи в рамките на минути своите лични вещи и паспорта си.

Като основна причина за решението на съдия Кели се повочва факта, че Джокович е имал право да отговори на известието за анулиране на визата до 8:30 часа местно време в четвъртък, докато той е бил информиран за взетите мерки още в 7:42. Според съдията при повече време той е можел да се посъветва с повече хора и да отговори на изискванията.

Адвокатът на правителството Кристофър Тран пък разкри, че имиграционният министър Алекс Хаук ще прецени дали да използва правото си отново да анулира визата на сърбина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати