Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Камбуров донесе победата на Берое

Спорт

Камбуров донесе победата на Берое

Камбуров донесе победата на Берое - Tribune.bg

Берое успя да победи изключително драматично с 2:1 Ботев (Враца) в мача им от 17-ия кръг на efbet Лига.

На заледения терен на "Христо Ботев" двата отбора изиграха много интересен двубой, в който главен герой беше завърналият се при старозагорци Мартин Камбуров.

Нападателят игра цял мач при повторния си дебют и отбеляза и двата гола за успеха. Така таранът вече има 248 гола в елита и вече е на само пет попадения от вечния рекорд на Петър Жеков от 253 попадения.

Въпреки мощното начало за домакините, Берое пръв поведе в резултата. В 13-ата минута Аласан Ндиайе бутна Мартин Камбуров в наказателното поле, който се свлече на земята и си изработи дузпа. Очаквано, самият Камбуров стреля от бялата точка и отбеляза своя гол №247 в родния елит. 

Ботев Враца успя да отвърне моментално на попадението и след само 6 минути възстановиха равенството. Дориан Бабунски центрира добре към Мартин Николов, който с хубав удар с левия крак изпрати топката в мрежата на Ганев.

В самия край на мача 40-годишният Камбуров донесе победата на своя тим с уникален удар от задна ножица.

Така Берое взе трите точки с инфарктна победа и вече има 31 точки в актива си. Ботев Враца, от своя страна, не успя да стартира добре и въпреки множеството пропуски не успя да вземе нищо от срещата. Врачани остават на десето място с едва 15 пункта.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети