Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Камен Златков спечели първия слалом в Банско

Спорт

Камен Златков спечели първия слалом в Банско

Камен Златков спечели първия слалом в Банско - Tribune.bg

Националът Камен Златков спечели първия алпийски слалом за ФИС в Банско, който e валиден и за държавно първенство за юноши и девойки за сезон 2019/2020.

На отлично подготвената от домакините от "Юлен" писта номер 8 Златков постигна общо време от двата манша от 1:16.18 минута. Втори е неговият брат Калин Златков с изоставане от 2.10 секунди, а трети се нареди Йоанис Приос (Гърция) на 2.19 секунди.

Йоан Тодоров остана пети на 3.91 секунди, с което се нареди трети в класирането при българите и взе бронза в националния шампионат.

Първите две места при жените завоюваха водещите български алпийки. Победата днес бе за Ева Вукадинова с време с 1:25.14 минута. Юлия Златкова е втора на 1.45 секунди. Трета на 6.18 секунди финишира Йелена Вуйчич (Черна гора), докато

Анета Христева заслужи бронза в държавното първенство със седмо място в общото класиране.

Участие в стартовете при мъжете и жените днес взеха 40 състезатели от 7 нации. Организатори са БФСки, Юлен АД и Ски курорт Банско.

Утре на писта номер 8 в Банско ще се проведе и вторият слалом, валиден за държавното първенство за сезон за мъже и жени.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети