Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Капитанът на Лудогорец: Респект към Олимпиакос, но ние имаме своите шансове

Спорт

Капитанът на Лудогорец: Респект към Олимпиакос, но ние имаме своите шансове

Капитанът на Лудогорец: Респект към Олимпиакос, но ние имаме своите шансове - Tribune.bg

Антон Недялков имаше тежката задача да стане капитан на Лудогорец, наследявайки Светослав Дяков. Левият защитник на „орлите“ обаче продължава да е толкова стабилен на терена, колкото и преди. Часове преди гостуването на Олимпиакос националът се съгласи да даде интервю за „Мач Телеграф“. Ето какво каза той.

- Антоне, мачът с Олимпиакос чука на вратата. Колко голямо препятствие e гръцкият гранд?

- Много голямо. Всички знаем какви традиции имат, колко шампионски титли са спечелили. Имаме голям респект към Олимпиакос, но ние имаме своите шансове. Няма да ни победят лесно. Ще играем открито и ще опитаме да демонстрираме атрактивен футбол.

- Постижима цел ли е влизане в групите на Шампионската лига?

- Да. Всички тази година са устремени към тази цел – собственици, футболисти, фенове... Всички искаме да направим така, че да влезем в групите. Въпросът е дали съперниците ни ще ни позволят да сме там. Трябва да сме концентирани и да мислим само за това – как ще влезем в групите.

- Странно ли се чувстваш да гледаш мачовете от първенството отстрани...

- По време на срещата с ЦСКА 1948 се замислих, че малко е неспецифично за мен да не играя. Но знам, че това е за добро. В отбора има достатъчно хора и винаги кой да те замести. Сега има ротация, защото предстоят най-важните мачове за нас. Преди почти не почивах и беше трудно за мен.

- Вече около месец си капитан на Лудогорец. Лесно или трудно е?

- Отговорността е по-голяма. Трябва постоянно да показваш лидерските си качества. Когато има трудна ситуация, да излезеш да дадеш увереност на съотборниците си.

- Какво бе чувството да вдигнеш Суперкупата на България – първият ти трофей, спечелен като капитан?

- Хубаво беше, все пак първи трофей като капитан... Надявам се това да продължи още дълго време.

- Как ти се струва съблекалнята на Лудогорец без Светослав Дяков, Козмин Моци и Владо Стоянов?

- Когато бяха с нас, беше друго усещането. Големи лидери не само на терена, но и в съблекалнята. Сега Моци е директор и също помага много, допринася за доброто адаптиране на новите момчета. Дяков, всички знаем кой е като качества и характер. Винаги ще липсва.

- Вече спомена преди известно време, че мислиш за трансфер в чужбина. Променило ли се е това?

- Обмислял съм го, да. Говорили сме с ръководството да се случи един ден. Но сега мисля само за Европа и Шампионската лига. Ако не - Лига Европа. Това са големите клубни турнири. Но ще видим какво ще се случи, нека минат всички мачове. Да видим какво мислят шефовете и какво ще е моето желание.

- Как виждаш конкуренцията в първенството. Започнахте мощно с две победи, едната от които на „Лаута“?

- Аз лично искам да има по-стойностни отбори, защото така се вдига нивото на футбола ни. Трябва да има конкуренция, защото иначе ще сме в Европа като миналия сезон - 6 загуби от 6 мача. Това, което се случва с Арда и техните собственици, не е хубаво. Дано всичко да се оправи, защото те играят, добре, развиват се. В Левски и ЦСКА пък постоянно има някакви драми, не е добре това. Те са се опитвали винаги да бъдат конкурентоспособни. Локо Пд не ги изключваме, добър отбор са, имат изграден стил на игра. Поддържат вече доста време високо ниво. Те, ЦСКА и Арда, ако всичко е наред при тях, ще са ни конкуренция.

- От началото на този сезон играете много офанзивно и сте вкарали вече 15 гола в 7 мача. Допада ли ти този стил на игра?

- Това е съвременния футбол. Да играеш бързо, отворено, да искаш да правиш атрактивни неща. За момента ни се получава. Аз очаквам много повече от всички, сигурен съм, че можем повече...

- Виждаме обаче и стабилизиране в защита. Допуснали сте само 2 гола в тези 7 мача?

- Като цяло отборът играе добре като колектив и именно това допринася са добрата ни игра в дефанзивен план. Това е цялата философия. Когато един отбор играе като колектив, е много трудно да бъде спрян.

- Какво ще кажеш за Кирил Десподов?

- Мога да кажа много неща за него. Добър човек, професионалист, върши си работата и най-хубавото е, че е българин. Дано продължи със силните си игри. Да направи още един трансфер в чужбина, защото според мен Първа лига е тясна за неговите качества. Да продължава в този ритъм.

- Какво казваш на младите момчета в отбора?

- Винаги съм им казвал да са трудолюбиви. Получат ли шанс да настъпят педала на газта яко. Лудогорец им дава изключителна сцена всички да ги видят. Но без работа не се получава, това трябва да е ясно.

- И за финал – какво смяташ за националния тим след назначението нас Ясен Петров?

- Имам само наблюдения, чувам от мои колеги, че се чувстват добре в националния тим. Опитват нещо ново треньорите. Говорил съм с Ясен Петров, добър човек, възпитан, знае какво иска. Дано успее да класира националния отбор на голям форум. Стига сме сменяли селекционерите след 2-3 загуби. Нека получат време да разгърнат своите идеи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети