Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Като за последно: Меси и Роналдо един срещу друг в Шампионска лига

Спорт

Като за последно: Меси и Роналдо един срещу друг в Шампионска лига

Като за последно: Меси и Роналдо един срещу друг в Шампионска лига - Tribune.bg
Снимка:

Отново е време за Шампионска лига, а черешката на тортата тази вечер е двубоят от 22:00 часа между Барселона и Ювентус, с който ще бъде възобновено съперничеството между Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Единадесет „Златни топки“, 250 гола в турнира на богатите и 9 спечелени титли в надпреварата е общото постижение на две от най-ярките личности в историята на футбола.

На „Камп Ноу“ прожекторите ще се съсредоточат върху очаквания двубой между световните величия, които ще се изправят един срещу друг в най-престижния европейски клубен турнир за първи път от 2011 г.

Светът пък отново ще се разцепи на две - едните ще подкрепят Лео, а другите - Кристиано.

Сблъсъкът е дългоочакван, тъй Меси и Роналдо ще бъдат съперници отново след трансфера на португалеца от Реал Мадрид в Ювентус през 2018 година.

В Турнира на богатите двамата са играли помежду си общо пет пъти, а статистиката е изравнена - по две победи и равен. Аржентинецът обаче води при отбелязването на попадения в евродуелите им с 3:0.

Веднъж вече титаничното съперничество, на което са посветени безброй анализи, а статистиката се надпреварва всеки уикенд да обновява постиженията на двамата, бе отложено през есента. На 28 октомври каталунците гостуваха в Торино, но португалецът бе извън състава, тъй като се лекуваше от COVID-19. Тогава Барса надделя с 2:0, нанасяйки първа и засега единствена загуба на младия треньор Андреа Пирло.

Роналдо и Меси продължават гонитбата в Шампионската лига и при вечните голмайстори. Нападателят на Ювентус е лидер със 132, а южноамериканецът има 118, но е изиграл с 27 мача по-малко.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп