Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стоичков: Бих заменил "Златната обувка" за световна купа на Меси

Спорт

Стоичков: Бих заменил "Златната обувка" за световна купа на Меси

Стоичков: Бих заменил Златната обувка за световна купа на Меси - Tribune.bg

Легендата на българския футбол и Барселона - Христо Стоичков, даде интервю за Mundo Deportivo. Поводът бе автобиографичната книга на Камата, която вече се продава и във фен магазина на каталунците.

"В книгата има много забавни истории. Искате да ви разкажа някоя с Роналд Куман? Ето ви две. След спечелената европейска купа на "Уембли" бяхме във ваканция и се срещнахме с Роналд на един светофар. Слязохме от колите и се прегърнахме. Хората ни разпознаха и също започнаха да излизат от колите си и да ни аплодират. Другата е от реклама преди Мондиал 1994. Тогава попитаха сина на Роналд - Тим, кой е най-добрият. Той отговори: "Христо Стоичков". Това е, защото аз съм нападател. Книгата е пълна с любопитни истории", казва Стоичков.

"И при Куман, както и при Кройф, владението на топката е важно, както и високата преса. Няма да откриваме тепърва как да играят Пике, Меси, Бускетс, Алба или Гризман, който е световен шампион. Младите трябва да слушат съветите на по-опитните. Педри и Ансу Фати имат страхотни качества. Трябва да покажат и характер за израстване".

"Естествено, че се радвах, че Меси остана в Барселона. Мисля, че ще завърши кариерата си тук, но винаги има едно "но". Аз искам това да се случи, но не съм в неговите мисли. Трябва да го пазим и да го обичаме. Жалко, че сега няма публика, за да покаже обичта си към него. Аз лично бих заменил моята "Златната обувка" за световна купа на Меси", допълни Камата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати