Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кирил Десподов е футболист №1 на България (СНИМКИ)

Спорт

Кирил Десподов е футболист №1 на България (СНИМКИ)

Правителството ще продължи да инвестира във футболна инфраструктура, заяви министър Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в 58-ото издание на церемонията „Футболист на годината“. За №1 в анкетата, в която участваха 118 представители на медиите, бе определен играчът на ЦСКА Кирил Десподов, който получи приза си от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Кралев връчи наградата на №2 – вратаря на Славия Георги Петков, а №3 стана футболистът на „Ботев“ (Пд) Тодор Неделев.

„И тримата играчи, които заеха челните места бяха достойни за първата позиция и който и да беше победил, нямаше да е изненада. Георги Петков имаше много силен сезон, Тодор Неделев направи силни мачове за националния отбор и за „Ботев”, а Десподов беше много постоянен през цялата година, което може би надделя при избора на журналистите“, коментира пред медиите Кралев след края на церемонията.

Министърът благодари на всички футболисти и треньори, които достойно защитаваха честта на България през изминалата година.

„Имаше много поводи за радост, които ни донесоха нашите представителни отбори. Пожелавам следващата година успехите да са още по-големи, да няма контузии, да имате много късмет и радостните моменти за нашите сънародници да бъдат още повече“, каза Кралев.

Той отново изтъкна доброто партньорство, което Министерството на младежта и спорта има с Българския футболен съюз.

„Благодаря на БФС за прекрасното сътрудничество през последните години. Реализирахме много успешни програми, свързани с детско-юношеския футбол, които се надявам да продължим с още по-големи бюджети през следващите години. През 2018 г. заедно с Борислав Михайлов имахме честта да бъдем част от наистина значимо за България събитие - започването на разговори за подготвяне на съвместна кандидатура за домакинство на Европейско и Световно първенство по футбол с още три балкански държави – Гърция, Сърбия и Румъния“, допълни министърът.
Кралев обяви, че вярва в балканската кандидатура и възможностите на България.

„Нямаше как да получим покана, ако уменията ни като домакин на международни форуми не бяха оценени. Ако работата на БФС не беше оценена високо. Благодаря на г-н Михайлов и неговия екип, че направиха тази кандидатура възможна. Не знам дали ще успеем да спечелим домакинство, но съм сигурен, че ще построим стадионите, които трябва да бъдат изградени. Това е ангажимент на българското правителство. Ще продължим и с реконструкцията на футболни стадиони и терени в цялата страна, защото нашето правителство смята, че дължим това на най-популярния български спорт“, каза Кралев.

„Всички българи имат нужда от силен мъжки национален отбор по футбол, който може да обединява нацията ни. Защото никой друг не обединява българите така, както националният отбор по футбол. Имайте го предвид, когато излизате да защитавате честта на България“, завърши Кралев

Анкетата „Футболист на годината“ се организира от „Дакс Медия“, Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

Призьори от церемонията “Футболист на годината”:

Футболист на годината – Кирил Десподов

Най-добра футболистка - Евдокия Попадинова

Най-прогресиращ млад играч - Валентин Антов

Най-добър чужденец - Клаудиу Кешерю

Най-добър вратар - Георги Петков

Най-добър защитник - Николай Бодуров

Най-добър полузащитник - Тодор Неделев

Най-добър нападател - Мартин Камбуров

Най-добър треньор - Петър Хубчев

Най-красив гол - Иван Петков

Приз "Лъвско сърце - Трифон Иванов" - Михаел Ангелов

Ежегодна награда на „Дакс медия“ за “Развитие” – „Асарел Медет“ АД

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети