Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Клубовете в Англия купуват машини за тестване на Covid-19

Спорт

Клубовете в Англия купуват машини за тестване на Covid-19

Клубовете в Англия купуват машини за тестване на Covid-19 - Tribune.bg

Това е едно от условията за подновяване на сезона във Висшата лига и Чемпиъншип

Клубовете в Премиършип започнаха да инвестират в машини за тестване на коронавирус, които могат да дадат резултат за два часа и половина. Това се смята за една от важните мерки, които биха позволили подновяване на сезона в английския елит.

Самата Лига стои зад инициативата като се смята, че дори и клубове от Чемпиъншип вече са се запасили със специалните машини, които струват 36 хиляди паунда.

Специфичното на машините е, че те могат да тестват само един човек на всеки два часа и половина, тоест реалистично клубовете биха могли да тестват по седем служители на ден с тях. Това, а и високата им цена е причината от здравните служби на Острова да не ги използват особено много.

От Премиършип обаче са уверени, че ще могат да осигурят необходимия брой машини, за да могат да тестват постоянно играчите и служителите си и да направят подновяването на футбола безопасно.

На среща с клубовете в петък от Премиършип ще обсъдят новите медицински протоколи, които ще бъдат в действие по отношение на завръщане към тренировки.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати