Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кобрата шокира: Бях с коронавирус, три седмици не тренирах!

Спорт

Кобрата шокира: Бях с коронавирус, три седмици не тренирах!

Кобрата шокира: Бях с коронавирус, три седмици не тренирах! - Tribune.bg
Снимка:

Дълго пазена тайна излезе наяве малко след поражението на Кубрат Пулев от Антъни Джошуа в двубоя им за четири от общо петте световни титли в тежка категория на професионалния бокс в Лондон. 

Българският боксьор е преболедувал коронавирус месец преди най-важната среща в цялата си 11-годишна кариера. Въпреки че се е разминал с пневмонията и усложененията, той е бил принуден да прекрати всякакви физически активности и тренировки, включително в този период спаринги в най-важните три седмици преди да се качи на ринга срещу шампиона на планетата от Великобритания.

"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", призна Пулев пред бтв.

Както стана ясно, в тежко състояние заради коварния вирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е била и причината Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата срещу Джошуа. През ноември германският специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, а едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев - промоутър на Кобрата, който е бил тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до "балона", в който боксьорите стояха до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон миналата събота. И двата му теста са били негативни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха организаторите от Matchroom Boxing преди мача.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Корев Можел си да отложиш .....
13.12.2020 20:45 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати