Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Коментарите на Моуриньо и Тухел след дербито

Спорт

Коментарите на Моуриньо и Тухел след дербито

Коментарите на Моуриньо и Тухел след дербито - Tribune.bg

Победите на терена се постигат от играта и желанието на футболистите, а не от тактическите познания на треньорите, заяви мениджърът на Челси Томас Тухел след успеха с 1:0 срещу Тотнъм във Висшага лига.

"Победата не е моя, а на играчите. Доволен съм от поведението им на терена. Имаме много добри футболисти и сплотен колектив, а за мен е удоволствие да бъда около тях. Подкрепата от ръководството също е значителна. Направих добро начало на кариерата ми в Челси, но не ми беше трудно, защото тук се чувствам като у дома си", коментира германецът, който пое състава през миналия месец и вече в три поредни мача не у допуснал гол. Челси поведе в 24-та минута с дузпа на Жоржиньо и като цяло надигра Тотнъм през първото полувреме. През втората част "шпорите" изравниха играта, но така и не създадоха много чисти положения. Най-доброто бе пропуснато от Карлос Винисиус малко преди края.

"Забравете тактиката, тя не е най-важното нещо. Ключът към победата е играта на футболистите и желанието им. Видях, че в този мач те излязоха на терена и хвърлиха 100 процента от силите си, за да стигнат до тези три точки. Никога не загубихме вяра в победата, играхме с кураж и смелост", продължи той. Въпреки че спечели, Челси получи и лоша новина. Защитникът Тиаго Силва се контузи през първото полувреме и Тухел обясни след мача, че той има мускулна травма.

Жозе Моуриньо оправда загубата на своя Тотнъм с дългата поредица от мачове, физическото изтощение и липсващите футболисти.

Португалецът подчерта, че на "шпорите" им липсват най-вече Деле Али, Хари Кейн, Джовани Ло Селсо и Серхио Регилон.
Тотнъм загуби с 0:1 с гол на Жоржиньо в 24-та минута, но Моуриньо смята, че резултатът не е справедлив.

"През първото полувреме ни надиграха и притежаваха топката повече време. На някои позиции сме с осакатен състав и това си пролича твърде бързо. Реалността е, че проспахме едно полувреме, а те го изиграха добре и една дузпа в крайна сметка решиха изхода от мача", продължи мениджърът на Тотнъм.

"През второто полувреме нещата се промениха. Те вече не владееха терена, а ние показахме сплотеност и добра игра, въпреки проблемите в отбора. Лесно е да видиш такава сплотеност в отбор в серия от победи, но при нас се случи дори и в труден момент", допълни той.

Тотнъм приема Уест Бром в неделя, а след това среща по-трудни съперници като Манчестър Сити и Уест Хем. Освен това, "шпорите" играят в Лига Европа срещу Волфсбург.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати