Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. "Конгресът" избра Димитър Бербатов за президент на БФС

Спорт

"Конгресът" избра Димитър Бербатов за президент на БФС

Конгресът избра Димитър Бербатов за президент на БФС - Tribune.bg
Снимка:

С гласовете на 76 клуба, което е около 11 процента от всички лицензирани в България (670), Димитър Бербатов бе провъзгласен за президент на БФС.

Дали това е факт тепърва ще решава съдът, защото на проведения от екипа на голмайстор номер 1 в националния отбор конгрес в НДК нямаше никой от сегашната власт на Борислав Михайлов. Не присъстваха и представители на ФИФА и УЕФА, както бе на предишния форум през октомври.

Първоначално на днешното събитие бе обявено, че присъстват представители на 82 клуба, но след проверка на всички документи те се оказаха с 6 по-малко. Екипът на Димитър Бербатов се придържаше по точките от дневния ред на обявения преди време, но после отменен Конгрес от страна на Изпълкома на БФС. Така бяха "освободени" от длъжност сегашното ръководство и бе променен Устава на футболния съюз.

При гласуването за президент всички присъстващи 76 клуба гласуваха за това Димитър Бербатов да е президент. Рано сутринта в НДК се мерна и спортният министър Радостин Василев. Той каза пред журналистите, че уж се извършвала някаква проверка по сигнали и той искал да види какво се случва. Василев на няколко пъти се опита да каже, че не заема ничия страна в спора за БФС, но самото му появяване на събитието говори красноречиво.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати