Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Костадинова: България ще има още медали, няма да съм само аз

Спорт

Костадинова: България ще има още медали, няма да съм само аз

Костадинова: България ще има още медали, няма да съм само аз - Tribune.bg
Снимка:

Антоанета Костадинова спечели първия златен медал за България в Токио.

Тя се завърна у нас по-рано днес.

"На 1000% съм сигурна, че ще имаме още медали, няма да съм само аз. Няма да назовавам имена, само ще кажа, че борбата ни е много силна, особено женската", каза 35-годишната стрелкиня.

В Токио тя спечели още сребро на 10 метра въздушен пистолет, а на 25 метра пистолет остана четвърта, след много лошо начало.

Мария Гроздева също се прибра в България след 7-ото си, последно участие на Олимпийски игри.

LAP.bgLAP.bg

"Не беше трудно да взема това решение да се откажа от спорт, защото аз се подготвях за този край от половин година насам. Дори, съжалявам , че подготовката ми беше добра, не бе за такова представяне. Не всеки човек може да покаже винаги възможностите си. Малко ми у мъчно, че едва ли с това "семейство" па целия свят едва ли повече ще ги видя. Не беше никак лесно лесно! Напрежението беше голямо. Всеки ден, всеки месец. И става все по тежко с годините. Затова чаках този момент с радост. Да не мисля за оръжие, за тренировки, за състезание...", заяви легендарната Мария Гроздева при пристигането си в София.

"Какво си спомням от спечелването на първия ми бронзов медал от Олимпийските игри в Барселона 1992? Бях на 20 години. Бяхме огромна група спортисти и много медали печелихме. Имаше радост, но за бронзов медал, не ни обръщаха много внимание... Може би и по-добре. Спомням си, че бяха много хубави години с много успехи", добави Гроздева.

"Най-ценните ми отличия в кариерата ми са олимпийските титли в Сидни 2000 и Атина 2004. Спомените са ми много ярки от всички олимпиади, но най-високите ми постижения бяха в Сидни и Атина", категорична е Мария.

"Със сигурност, утре като се събудя и животът ми тръгва по друг начин. Категорична съм, няма връщане. Чувствам се емоционално изхабена! Няма смисъл. При мен така стоят нещата, че толкова много години съм участвала, за да съм на върха. Сега да продължа само, за да участвам, няма да ми донесе нищо", продължи двукратната олимпийска шампионка.

"Японците се представиха отлично с организацията на тази Олимпиада. Страхотна организация. Чудна нация! Усмихнати, отлични. Да маските ги носихме навсякъде, навън и вътре. Очарована съм, страхотна Олимпиада с мерки и всичко", завърши Мария Гроздева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати