Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: Четири балкански държави искат Мондиал 2030 – това е световна новина (ВИДЕО)

Спорт

Кралев: Четири балкански държави искат Мондиал 2030 – това е световна новина (ВИДЕО)

Кралев: Четири балкански държави искат Мондиал 2030 – това е световна новина (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Ще направим всичко възможно да се представим добре и да получим домакинството

Ще направим всичко възможно да се представим добре и да получим, заедно с останалите балкански държави, домакинството на световното първенство по футбол през 2030 година. Това каза пред „Дарик радио“ министър Красен Кралев.

„Трябва да се изпълнят всички критерии за стадиони, магистрали и, разбира се, сигурност в страните домакини. Това е знак от страна на всички балкански страни, че искат да са заедно, да са приятели и да защитават своите общи интереси“, посочи Кралев.

Ако разглеждаме световното и като бизнес от това може да се спечели.

„На този етап само в Румъния има стадион, който да отговоря на критериите, но това ще бъде и стимул да са реорганизира и обнови спортната база. Всъщност това е световна новина, че четири балкански държави - Гърция, България, Сърбия и Румъния, искат домакинството на световното по футбол“, подчерта министърът.

Кралев посочи, че с 30-40 млн. лева стадион „Васил Левски“ може да се превърне в стадион, напълно готов да приема мачове от световното по футбол. Според него, при нас няма да са необходими чак толкова много средства, за да станем готови да посрещаме мачове от световното. А след това вече при наличието на инфраструктура можем да приемем и европейски първенства по футбол.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети