Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев награди победителите от Европейското първенство по карате киокушин

Спорт

Кралев награди победителите от Европейското първенство по карате киокушин

Българинът Кристиян Дойчев стана европейски шампион с победа срещу руснака Гнел Арамян

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в награждаването на победителите в Европейското първенство по карате киокушин за жени, мъже и ветерани, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна.

Преди старта на финалните битки Красен Кралев се включи в официалната церемония по откриване на първенството.

„Имам удоволствието да открия Европейското първенството в моя роден град Варна. Фактът, че тук са повече от 1000 каратеки, представители на 32 държави, показва значимостта на това събитие“, каза министър Кралев в началото на церемонията, като изрази гордостта си, че преди повече от 40 години във Варна е основан първият български клуб по карате киокушин.

„През всичките тези години Варна се утвърди като един от европейските и световни центрове на този спорт. Благодаря на Българската федерация по карате киокушин за всичките усилия, които полагат, затова че през всичките тези години успяват да ангажират максимален брой деца, юноши и младежи, които да се занимават с този прекрасен спорт. Това е един от спортовете, които възпитават силни българи, със здрав дух, възпитавате едно поколение, от което България има нужда“, добави Красен Кралев.

Министърът на младежта и спорта изрази благодарности към легендарния Канчо Хацуо Рояма, наричан още светилото в карате киокушин, който бе един от специалните гости. През 2017 г. Рояма отново бе в България по време на Международния тренировъчен лагер по карате киокушин, който се проведе в Камчия с участието на над 1200 състезатели и инструктори.

През изминалите три дни Варна бе домакин на вълнуващи и напрегнати състезания по карате киокушин, като освен Европейско първенство по карате киокушин се проведе 6-ото Открито Световно първенство за юноши и девойки.

Българската група състезатели бе трета по численост и наброява 82 мъже, жени и подрастващи, а най-много са руснаците - 118. Боевете започнаха на 7 декември и приключиха на 9 декември.

По време на втория ден от Световното първенство по карате киокушин България завоюва вицешампионска титла и три бронзови отличия. Миглен Димитров бе отличен със сребърен медал.

Бронзови отличия бяха връчени на Ивон Тенева и Теодора Попова (категория 12 и 13-годишни), както и на Васил Димитров (кат. 16 и 17-годишни).

На Европейското по карате киокушин за мъже, жени и ветерани българинът Кристиян Дойчев стана европейски шампион с победа срещу руснака Гнел Арамян. Българите завоюваха още 9 медала.

Едни от най-големите имена в карате киокушин пристигнаха в морския град, специално за мащабните първенства по бойни изкуства. Сред официалните лица присъстваха Шихан Анджей Древняк (9 дан), Шихан Антонио Пинеро (9 дан) - президент на Kyokushin World Federation (KWF), Шихан Дейвид Питхол (7 дан) - вицепрезидент на Международната федерация по карате (IFK), Шихан Рамил Габасов (5 дан), Сенсей Александър Пичкунов – генерален секретар на KWU (4 дан).

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати