Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев откри обновените закрити писти за лека атлетика в Пловдив

Спорт

Кралев откри обновените закрити писти за лека атлетика в Пловдив

На тях тренират Габриела Петрова и Александра Начева

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и заместник-кметът Георги Титюков откриха обновените закрити писти за лека атлетика в града, на които тренират Габриела Петрова и Александра Начева.

Ремонтът на пистата на Спортен клуб по лека атлетика „Ботев Пловдив“, на която подготовка води групата на треньора Стойко Цонов, част от която е шампионката от младежките олимпийски игри Александра Начева, е на стойност 139 000 лв. с ДДС, осигурени от ММС. Залата е с нова писта, реновирани скочища за хоризонтални скокове и овчарски скок, както и разчертаване на новата писта.

Ремонтът на залата на ССК по лека атлетика "Локомотив“ – Пловдив, в която се готвят спортист №1 на България за 2015 г. Габриела Петрова и треньорът ѝ Атанас Атанасов, беше извършен на два етапа, като стойността му е 525 000 лв.

„Много съм щастлив, че днес откриваме двете закрити писти за лека атлетика в Пловдив. Това е един проект, който започнахме преди повече от година със залата на „Локомотив“, която беше в много лошо състояние. Доволен съм, защото Пловдив е столица на българската лека атлетика и заслужава да има закрити писти за зимна подготовка, така че когато правим нещо за Пловдив, го правим за цялата българска атлетика. Защото без да имаш нормални закрити зали, няма как да очакваш от атлетите да затворят пълния цикъл на подготовка през годината“, заяви Кралев.

Министърът допълни, че в момента се работи по реновирането на закритата писта в Кюстендил. Предстои ремонт на кръговата закрита писта в Добрич. Направено беше отопление на пистата в Сливен. Изцяло ремонтирана беше „Асикс Арена“. Предстои ремонт на стадион „Академик“ в София, който заедно с „Асикс Арена“ ще се превърне в център на леката атлетика.

Стойко Цонов и Анатас Атанасов благодариха на Красен Кралев за реновирането на пистите.

„Винаги съм много критичен към управляващите. Но в момента не мога да кажа нищо критично, защото през последните 5 години нещата се получават много добре. Не говоря  само за големите зали. Най-големият проблем бяха местата за подготовка. И най-накрая попаднахме на министър, който прецени правилно за какво да се дават пари и това неминуемо ще даде резултат“, каза Цонов.

Атанасов пък обяви, че от 20 години отправя молби за ремонт на закритата писта на „Локо“ (Пд).

„Нямам думи, с които да изкажа благодарността си. Изключително доволен съм от отношението, което министър Кралев демонстрира към нас. Той беше първият, който откликна на 20-годишните ми молби към кого ли не“, каза Атанас Атанасов.

В залата на „Локомотив“ (Пловдив) министър Кралев разгледа и специален уред за подготовка на крака, проектиран от треньора на Ивет Лалова – Роберто Бономи и закупен със съдействието на ММС.

„Вярвам, че вече създадохме по-добри условия за подготовка на атлетите. Разбира се, ще продължим и занапред с инвестициите за леката атлетика, защото това е един фундаментален спорт с огромни традиции в България. Излишно е да споменавам какви традиции има атлетиката в Пловдив. Надявам се да имаме още по-силна вълна млади атлети, които да последват пътя на големите български звезди - на Стефка Костадинова, на Атанас Търев и много други, които са гиганти в българския спорт. Пожелавам на пловдивските деца да последват Габриела Петрова и Александра Начева в това, което правят. Защото и двете са наистина феноменални състезателки“, каза още Кралев по време на посещението си в Пловдив.

Кметът на града Иван Тотев пък пое ангажимент общината да съдейства за изграждането на съблекални в залата на „Локомотив“ (Пд).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети