Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев откри петия турнир по таекуондо за купата на посланика на Република Корея

Спорт

Кралев откри петия турнир по таекуондо за купата на посланика на Република Корея

Министърът изгледа и елиминациите в турнира „Сабята на Етрополски”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри петия международен турнир по таекуондо за Купата на посланика на Република Корея. В него участват над 550 състезатели от България и чужбина, които показаха своите умения в различните дисциплини – спаринг, пумсе и ханмаданг.

На откриването присъстваха посланикът на Република Корея Н.Пр Джънг Джингю, председателят на БФТ Слави Бинев, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и легенди на този спорт с най-висок девети дан.

„Много се радвам, че това състезание се превърна в традиция. Благодаря на посланик Джингю за помощта, която ни оказва. С Република Корея имаме прекрасни отношения. Подписахме и споразумение за сътрудничество в областта на младежта и по него се разменят много групи млади хора, които изучават историята и традицията на другата държава. Може да сме на хиляди километри, но се чувстваме близки“, заяви министър Кралев.

Посланик Джънг Джингю благодари на министър Кралев за сътрудничеството и подкрепата на таекуондото – корейското бойно изкуство, което помага не само на тялото, но и на духа.

След отриването министър Кралев изгледа и най-интересните срещи от международния турнир по фехтовка „Сабята на Етрополски”. Тази година това е най-голямото състезание на едно оръжие в Европа, както и най-масовият турнир, правен някога в България. В него участват над 580 състезатели от 23 държави.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Красен Кралев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети