Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев пожела на националния отбор да сбъдне мечтите на милиони българи като се класира на Евро 2020

Спорт

Кралев пожела на националния отбор да сбъдне мечтите на милиони българи като се класира на Евро 2020

Кралев пожела на националния отбор да сбъдне мечтите на милиони българи като се класира на Евро 2020 - Tribune.bg
Снимка:

Димитър Илиев спечели анкетата “Футболист на годината”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 59-то издание на церемонията “Футболист на годината”. За най-добър играч на България за 2019 г. беше определен Димитър Илиев (“Локомотив” Пловдив). Той събра 216 т. в допитването до спортните журналисти. След него останаха Антон Недялков (“Лудогорец”) с 176 т. и Васил Божиков (“Слован” Братислава) със 162 т.

“Искам да пожелая на всички много успехи през 2020 г., много здраве и късмет. Пожелавам на футболистите ни да са здрави и без контузии, за да могат да реализират напълно възможностите и мечтите си. Очертава се тази година да е малко по-специална за нас, защото за първи път от 15 години имаме шанс и участваме в баражи за класиране на националния ни отбор на голям футболен форум. Искам да пожелая на всички наши състезатели от тима, на треньорите и на ръководството да бъдат единни и да бъдат сплотени. Винаги в трудни и тежки моменти българите съумяваме да се съберем, да наложим волята си и да постигнем мечтите си. Бог да е с Вас и дано да реализирате мечтите на милиони българи, които наистина обичат футбола, живеят с него и искат да видят Вашето поколение на голям спортен форум”, заяви министър Красен Кралев при откриването на церемонията.

Той допълни, че 2020 г. ще бъде важна и в друг аспект, заради насрочения през месец юни Конгрес на Българския футболен съюз.

“На футболните ръководители, на собствениците и мениджърите на клубовете пожелавам успешен Конгрес, да изберат мъдро и силно ръководство с модерно виждане за ръководенето на най-голямата ни спортна федерация, с модерно виждане за ръководене на най-любимата игра в целия свят.”, отбеляза Кралев.

Министърът на младежта и спорта пожела успех и на “Лудогорец” в предстоящите мачове срещу италианския гранд “Интер” в турнира Лига Европа.

По време на церемонията “Футболист на годината” бяха определени най-добрите по постове в българското първенство за 2019 г. Сред вратарите беше отличен Пламен Илиев от “Лудогорец”. При защитниците наградата взе неговият съотборник Антон Недялков. Номер едно при халфовете е Тодор Неделев от “Ботев” Пловдив, а най-добър нападател у нас, според спортните журналисти е Димитър Илиев от “Локомотив” Пловдив .

За треньор номер едно беше определен Стойчо Младенов. През изминалата година той изведе отбора си “Кайсар” до триумф с Купата на Казахстан.

Наградата за най-добра в женския футбол взе Евдокия Попадинова, а с традиционния приз “Лъвско сърце”, който се дава в чест на незабравимия защитник Трифон Иванов, беше отличен вратарят на “Лудогорец” Владислав Стоянов, който се завърна в игра след дълго лечение на контузия, продължило близо три години.

Анкетата „Футболист на годината” се организира от „Дакс медия” в партньорството с Българския футболен съюз и Българската асоциация на спортните журналисти.

Призьори от церемонията “Футболист на годината 2019”:

Футболист на годината:

1 място Димитър Илиев (“Локомотив” Пловдив) - 216 т.

2 място Антон Недялков (“Лудогорец”) - 176 т.

3 място Васил Божиков (“Слован” Братислава) - 162 т.

Най-добър треньор - Стойчо Младенов (“Кайсар”, Казахстан)

Най-добър вратар - Пламен Илиев (“Лудогорец”)

Най-добър защитник - Антон Недялков (“Лудогорец”)

Най-добър полузащитник -  Тодор Неделев (“Ботев” Пловдив)

Най-добър нападател - Димитър Илиев (“Локомотив” Пловдив)

Най-прогресиращ млад играч -  Станислав Иванов (“Левски”)

Най-добър чужденец - Клаудиу Кешерю (“Лудогорец”)

Най-добра футболистка -  Евдокия Попадинова

Най-красив гол -  Ален Ожболт (“Локомотив” Пловдив)

Приз "Лъвско сърце - Трифон Иванов" -  Владислав Стоянов (“Лудогорец”)

Награда за спортно дълголетие - Георги Илиев (“Локомотив” Пловдив”)

Награда за изключителен принос към българския футбол -  Димитър Якимов, Наско Сираков, Божил Колев, Добромир Жечев


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети