Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев проследи на живо полуфиналната фаза на турнира по тенис Sofia Open

Спорт

Кралев проследи на живо полуфиналната фаза на турнира по тенис Sofia Open

Кралев проследи на живо полуфиналната фаза на турнира по тенис Sofia Open - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проследи на живо двубоите от полуфиналната фаза на турнира по тенис Sofia Open 2020. Надпреварата от сериите ATP 250 се провежда в “Арена Армеец”.

Кралев, президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, членът на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор Гошо Гинчев и изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта във Варна Минко Христов видяха победата на 19-годишния италианец Яник Синер над Адриан Манарино (Франция) в два сета - 6:3 и 7:5. По този начин Синер се класира за първия си финал на турнир от Асоциацията на професионалните тенисисти. Негов съперник ще бъде победителят от двубоя между Вашек Поспишил (Канада) и Ришар Гаске (Франция).

След успеха си Яник Синер заяви, че е щастлив от достигането на първи финал в своята кариера. Той допълни, че е приятно присъствието на публика по трибуните в този труден период.

ММСММС

Министър Кралев беше запознат с противоепидемичните мерки, които се прилагат по време на турнира Sofia Open. За надпреварата беше позволено присъствието на зрители в “Арена Армеец”, като настаняването е през две седалки отстояние. Всички присъстващи са задължени да носят предпазна маска при престоя си в залата. Кралев се увери, че организацията на турнира е безупречна по отношение на здравните мерките. Те се спазват стриктно от състезателите, техните щабове, официалните лица и публиката. При организирането на надпреварата се следват както действащите разпоредби в България, така и медицинския протокол на ATP, съдържащ правила за провеждане на  турнирите. Основният акцент е опазването на общото здраве.

По-рано през деня поставените под номер 1 при двойките Юрген Мелцер/Едуард Роже-Васлен се класираха за финал и си гарантираха място на заключителния турнир на ATP в Лондон. Двамата се наложиха със 7:5, 6:4 над балканския тандем Томислав Бъркич/Марин Чилич. В спор за титлата в София Мелцер и Роже-Васлен ще излязат утре  (14.11) от 12.00 часа срещу британците Джейми Мъри/Нийл Скупски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати