Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: Резултатите от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско са уникални

Спорт

Кралев: Резултатите от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско са уникални

Кралев: Резултатите от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско са уникални - Tribune.bg
Снимка:

Имаме над 120 млн. гарантирана аудитория по целия свят

„Резултатите от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско са уникални. Това е шестата купа, която ние провеждаме в България. Имаме над 120 млн. гарантирана аудитория по целия свят. Предаваше се директно в държави като Австрия, Германия, Италия, Норвегия, Швеция, Словения, САЩ. ПР-а и рекламата, които получаваме не могат да бъдат пресметнати. В Китай, Турция, Полша имаше магазинни предавания“. Това разказа министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Нова ТВ.

По думите му връзката между зимните спортове и зимния туризъм е изключително пряка.

„Туристите ходят там, където ходят легендарните спортисти, където ходят звездите. Когато в Банско идва един състезател като Хиршер, излезе по телевизията и пред 120 млн. души каже „Банско превъзхожда нашите курорти” -  това като послание е страхотно”, коментира Кралев.

„Ако конфигурацията на България, Румъния, Гърция и Сърбия за обща кандидатура за европейско първенство през 2028г. беше невъзможна, нямаше да се захващаме“, коментира още министърът.

„Технологията на този проект, така го казвам, защото още нямаме официална кандидатура, започна да се коментира след една покана от Ципрас към нашия премиер Борисов, към Румъния и към президента на Сърбия г-н Вучич. Всички държави приеха да участват в създаването на този проект. В момента сме в една фаза на изследване на нашите възможности, за да може най-точно и реално да си дадем представа какви инвестиции ще бъдат необходими да се направят”, коментира още Кралев.

По думите му разликата между Европейско и Световно първенство в икономически измерения е доста голяма. „Инвестициите, които трябва да се направят за едно Европейско първенство са значително по-малки. Когато се разпредели и финансовата тежест става наистина много интересно. Това е един проект, който чисто политически дава една ясна заявка от четирите народа, че ние сме взели решение да сме заедно, да излъчваме позитивни послания и да създадем една среда, която да е отлична за живот на всички народи на Балканите”, каза още министърът на младежта и спорта.

„Предложихме на четирите държави до края на годината да вземем решение дали да има кандидатура за Европейско и за Световно първенство или за кое от двете ще имаме такава”, коментира Красен Кралев.

Запитан кое от двете първенства е по-предпочитано, Кралев отговори: „Аз предпочитам да си направим спортната инфраструктура. За мен това е един уникален шанс България да направи такива стадиони, каквито заслужаваме“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети