Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: Шансовете за Зимната олимпиада са огромни, трябва да решим проблема със съоръженията на Витоша

Спорт

Кралев: Шансовете за Зимната олимпиада са огромни, трябва да решим проблема със съоръженията на Витоша

Кралев: Шансовете за Зимната олимпиада са огромни, трябва да решим проблема със съоръженията на Витоша - Tribune.bg
Снимка:

От 2011 г. насам са инвестирани над 400 млн. лева в изграждане на спортна инфраструктура

За да може България ефективно да издигне кандидатура за Зимните младежки олимпийски игри през 2024 г, трябва да решим проблема със съоръженията на Витоша. Това коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на днешното си изслушване в парламента.

Основна пречка е несъответствието в законодателството – по-точно в Плана за управление на Витоша и в Закона за устройство на територията.

„Без промяна в плана за управление, няма как да бъдат модернизирани съоръженията. Като правиш реконструкция, трябва да сложиш модерни нови съоръжения, които имат различно отстояние на стълбовете. Това е забранено, защото според ЗУТ, за да се смени бетонираният стълб, е необходимо разрешение за строеж, в същото време планът за управление на Витоша забранява строителството“, обясни министърът пред депутатите.

Според него добрата организация на Световното първенство по шорттрек и на Световната купа по ски в Банско са били репетиция за домакинството на Зимните младежки олимпийски игри.

„От 2011 г. насам са инвестирани над 400 млн. лева в изграждане на спортна инфраструктура, но, за съжаление, стадионите не са в това състояние, което се изисква, за да можем да приемаме мачове от най-високо ниво“, коментира Кралев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Кирил Ще бъде страхотно да сме домакини на олимпиада, такъв шанс не трябва да се изпуска. Така че каквото има за оправяне, да го оправят.
21.03.2019 15:12 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети