Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: Ямбол ще има нова спортна зала с капацитет до 2000 души

Спорт

Кралев: Ямбол ще има нова спортна зала с капацитет до 2000 души

Кралев: Ямбол ще има нова спортна зала с капацитет до 2000 души - Tribune.bg
Снимка:

В Ямбол днес се проведе истински спортен празник под надслов #BeAactive! Съвместно с Областната администрация, която стана партньор на инициативата на Европейската комисия „Европейска седмица на спорта“, Министерството на младежта и спорта организира провеждането на демонстративни спортни събития с участието на деца и младежи от местни спортни клубове.

„Радостен съм, че събитието се състоя именно на Градския стадион в Ямбол, за който осигурихме нова тревна настилка. През 2016 г. ММС отпусна над 370 хиляди лева за затревяване и за изграждане на дренажна и автоматична поливна система. На входа ме посрещна Димитър Мутафов - личният треньор на многократния европейски шампион по бокс Даниел Асенов. По време на посещението си използвах възможността да се запозная със състоянието на спортната инфраструктура и с проблемите на местните спортни клубове. По покана на Димитър Иванов проведох дискусия със спортните деятели в Ямбол“, разказа министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Той е потвърдил ангажимента, поет от премиера Бойко Борисов, че Ямбол ще има нова спортна зала с капацитет до 2000 души, която ще има топла връзка със старата зала.

„Разбира се, за да се случи това, трябва да получим проект в рамките на 6 милиона лева от страна на новото ръководство на Общината, който да отговаря на реалните нужди на Ямбол. Ще започнем с обновяване на залата за волейбол на стадиона, ще подкрепим и двете зали за борба в комплекса. Ще помогнем на боксовия клуб, както и на всички ямболски клубове, които възпитават децата на дисциплина и любов към спорта. В най-кратки срокове ще изпълня и обещанието си към местния клуб по спортна стрелба, което дадох днес, да закупим необходимите им нови пистолети“, обясни Кралев.

Поет е и ангажимент към клуба по художествена гимнастика да бъде намерен нов дом за тренировките им.

„Сигурен съм, че Димитър Иванов ще направи необходимото децата на Ямбол да получат нови и по-добри условия за спорт! Може да разчита на нашата подкрепа“, категоричен е министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп