Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Новата многофункционална спортна зала в Сандански вече е завършена

Спорт

Новата многофункционална спортна зала в Сандански вече е завършена

Новата многофункционална спортна зала в Сандански вече е завършена - Tribune.bg
Снимка:

Новоизградената многофункционална спортна зала в Сандански вече е завършена, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който посети града.

Министерски съвет отпусна целево финансиране в размер на над 3,3 млн. лева за изграждането на спортния комплекс. Общината осигури допълнително 460 хил. лева.

Новата зала в СанданскиНовата зала в Сандански

„Благодарение на доброто сътрудничество между правителството и местното управление, Сандански ще разполага с една от малкото зали в България, които предлагат възможност за практикуване на всички колективни спортове на закрито. Трибуните са с 500 седящи места за зрители, изградена по всички съвременни стандарти за енергийна ефективност и безопасност. В залата имах възможност да разговарям и с представители на спортната общественост от региона. Проведохме откровена дискусия за спорта“, разказа Кралев.

Новата зала в СанданскиНовата зала в Сандански

По покана на Кирил Котев министърът е посетил изградените в последните четири години нови инфраструктурни обекти.

„Срещнах се с местни спортисти и на лекоатлетическата писта в парка „Свети Врач”, която отговаря на международните стандарти за провеждане на младежки състезания. В изграждането на пистата бяха инвестирани над 800 хил. лева. В момента тя се ползва за подготовка на атлети от цялата страна. В непосредствена близост до пистата се намира футболният стадион и тренировъчното игрище. В ход е проект за подмяна на настилката на игрището. Инвестицията е на FIFA Forward, чрез БФС, за 420 хил. лева. Доволен съм от това, което видях тук и съм сигурен, че ще продължим доброто си сътрудничество с Кирил Котев и през следващия му кметски мандат, за да довършим започнатото“, категоричен е Кралев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Динко Повече от добри новини! Ето за това и по този начин родният спорт ще върви нагоре
22.10.2019 12:02 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп