Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Красен Кралев бе награден за принос към развитието на бадминтона

Спорт

Красен Кралев бе награден за принос към развитието на бадминтона

Красен Кралев бе награден за принос към развитието на бадминтона - Tribune.bg

Българска Федерация Бадминтон в лицето на председателят д-р Володя Златев и изпълнителният директор Антраник Касабян отличи министър Красен Кралев със специална награда за изключителен принос за развитето на бадминтона в страната и на международно ниво във връзка с успешно проведената Световна купа по бадминтон „Bulgaria Open ‘20“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта. 

България получи отлична оценка от Европейската конфедерация по бадминтон и Световната централа, тъй като това бе една от малкото мащабни прояви останали в международния бадминтон календар. Радостното е, че в конкуренция на представители от двадесет държави безспорен успех за България бяха завоюваните четири златни медала – в лицето на сестри Стоеви при двойките, Линда Зечири при жени единично, Иван Русев и Даниел Николов при мъжките двойки и титлата при смесените двойки, заедно с вицешампионската титла на младата ни надежда Илиян Стойнов при мъжете. Това класиране ранкира допълнително нашите състезатели и ги поставя в позиции да атакуват квоти за предстоящите големи шампионати – ЕП и Олимипйски игри  в продължаващия квалификационен цикъл.

На нарочната срещата бяха обсъдени успешното провеждане на целия вътрешен календар на федерацията и подготовката на състазателите за предстоящите големи първенства и Олимпийски игри. Д-р Володя Златев подчерта важната роля на програмата инициирана от министър Кралев: „Децата и бадминтона“, която вече три години успешно подпомага развитието на детско-юношеския спорт на национално ниво и привлича все повече спорта.

Ръководството на БФ Бадминтон изрази увереност, че със  съвместни усилия  с ММС ще развива бадминтона като проспериращ и социално значим за страната спорт с международно признание и успехи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети