Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев откри футболен терен в Габрово

Спорт

Министър Кралев откри футболен терен в Габрово

Кметът на Габрово благодари на министъра за помощта при обновяването на спортната инфраструктура в града

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на футболния турнир, част от спортните ученически игри в община Габрово. Кралев връчи награди на участниците в тази фаза на надпреварата - Националната Априловска гимназия, ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, ПГТ „Пенчо Семов“ и ПТГ „Д-р Никола Василиади“.

Спортният министър и евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков бяха гости на надпреварата по покана на кмета на Габрово Таня Христова. Състезанието се проведе на обновения футболен терен към спортен комплекс „Христо Ботев“. Ремонтът на игрището беше финансиран изцяло от Министерството на младежта и спорта по проект на Община Габрово. Стойността на инвестицията беше в размер на 238 763, 23 лв. Теренът е със стандартни размери, а изкуствената тревна настилка, доставена от Италия, е от най-висок клас и одобрена от FIFA. Игрището се използва целогодишно за тренировки от всички възрастови групи на ФК „Янтра“ Габрово. В момента на него практически занимания водят 50 кандидати за треньорски лиценз „C“ в школата на Българския футболен съюз.     

„Нашата цел е да бъдат изградени повече игрища и зали, за да могат младите хора на България да се занимават с любимите си спортове. Теренът тук е с най-високо качество. Подобни тревни настилки използват в детско-юношеските школи на едни от най-добрите отбори в Италия. Нека габровските деца да я ползват с радост и да имат повече футболисти в представителния мъжки отбор на „Янтра“, който от този сезон се завърна сред професионалистите“, заяви Красен Кралев.

Кралев отбеляза, че в програмата за изграждане на 27 физкултурни салона в училища в страната е и местната Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“, като вече е сключен договор с изпълнител за изграждането на съоръжението.

Кметът на Габрово Таня Христова благодари на министъра за помощта от страна на ММС при обновяването на спортната инфраструктура в града.

Кралев, Христова и директорът на „Общински спортни имоти“ Росица Бакърджиева направиха инспекция на ремонтните дейности в спортната зала към комплекс „Христо Ботев“, с които се цели въвеждането на мерки за енергийна ефективност. За реализирането на проекта ММС отпусна 235 284 лв. Предвижда се изграждането на топлоизолация, смяна на дограмата, газификация на съоръжението, ремонт на съблекалните, санитарните възли, инсталациите и вентилационните уредби. Комплексът се ползва от над 400 картотекирани състезатели по хандбал, вдигане на тежести, футбол, тенис, спортни танци и силов трибой. Очаква се ремонтните дейности да приключат в началото на 2021 година. Министър Кралев се ангажира ММС да осигури пълно оборудване и смяна на подовата настилка в залата по вдигане на тежести.

ММСММС

Красен Кралев посети и стадион „Христо Ботев“, като изгледа на живо мача от турнира за Купата на България между втородивизионния „Янтра“ и елитния „Черно море“ - Варна. Той обсъди плановете за реконструкция на лекоатлетическата писта на стадиона. Община Габрово ще кандидатства с проект за финансиране.             

ММСММС

                                                                 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Трябва ли да има предсрочни избори?

Нов кабинет в рамките на този парламент или избори при първа възможност още през септември

Покажи резултати Скрий резултати