Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Красен Кралев награди част от шампионите в Държавното първенство по лека атлетика в зала

Спорт

Красен Кралев награди част от шампионите в Държавното първенство по лека атлетика в зала

Красен Кралев награди част от шампионите в Държавното първенство по лека атлетика в зала - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проследи надпреварите от втория ден на Държавното първенство по лека атлетика в зала за мъже и жени в “Асикс Арена”.  В състезанието се включиха близо 300 атлети.

Кралев награди шампионите в неделния ден. За осма поредна година националната титла в скока на височина спечели Тихомир Иванов. Състезателят на “Берое” Стара Загора беше без конкуренция в сектора и спечели с 224 см. В бягането на 200 м при мъжете спечели Веселин Живков от “Академик” София, който финишира за 21.51 сек и подобри личното си постижение на закрито. При жените златото спечели Ванеса Янкова от КЛАСА с 25.11 сек. В оспорвания финал тя изпревари само с една стотна Кристина Борукова от “Тракия 96” Пловдив. Спортният министър връчи медалите и на най-бързите в бягането на 800 м. При жените национална шампионка стана Полина Тодорова от “Тунджа” Ямбол, а при мъжете Алекс Василев от “Академик” София. В надпреварата на троен скок Димана Йорданова (“Лудогорец” Разград) се окичи със златото с резултат 12,72 м.

Красен Кралев и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов обсъдиха новите инфраструктурни проекти, които Министерството на младежта и спорта финансира с цел подобряване на лекоатлетическата база у нас. През тази година започва реконструкцията на откритите писти в Габрово, Враца и Стара Загора, за които министерството отпуска 3 750 000 лв. Ремонт ще бъде извършен и на закритите писти в спортен комплекс “Ялта” в Русе и Спортно училище “Георги Бенковски” в Плевен, като общата инвестиция е в размер на близо 400 000 лв. С толкова ММС финансира и изграждането на центрове за хвърляния в Балчик и Националната спортна академия “Васил Левски”. Обсъжда се реконструкция и на лекоатлетическата писта на стадиона в Ямбол.

Министърът проследи с интерес надпреварата на 800 м, в която се включи и нашият паралимпиец Християн Стоянов. Той финишира на втора позиция, а Красен Кралев и треньорът му Евгени Игнатов обсъдиха плановете за подготовка на състезателя на “Дунав” Русе преди Паралимпийските игри в Токио през лятото.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати