Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Красен Кралев посети Костенец, обеща две спортни площадки, фитнес на открито и лекоатлетически център

Спорт

Красен Кралев посети Костенец, обеща две спортни площадки, фитнес на открито и лекоатлетически център

Красен Кралев посети Костенец, обеща две спортни площадки, фитнес на открито и лекоатлетически център - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Костенец, за да се запознае със състоянието и възможностите за развитие на спортната инфраструктура в региона.

„Присъствах на приятелски мач между юношеските отбори на ФК “Бенковски” Костенец и “Локомотив” Пловдив, организиран по инициатива на кандидата за кмет Йордан Ангелов. Ангажирах се ММС да помогне за изграждането на две спортни площадки на територията на Общината, фитнес на открито и изграждане на лекоатлетически център с писта и сектор за хвърляния на територията на СУ “Св. Климент Охридски”, съобщи той.

Министърът коментира, че Костенец е спортен град и трябва да се помага на жителите му.

„Да се направи една среда, която да е удобна за спортуване както за деца, така и за възрастни. Виждам много клубове, които развиват дейност в Костенец и мисля, че е редно те да бъдат подпомогнати“, каза Кралев.

На събитието присъстваха футболните легенди Гошо Гинчев, Георги Иванов, както и носителката на бронзов медал от Европейското първенство по лека атлетика през 2002 г. Яна Касова и легендарния треньор по лека атлетика Георги Димитров, който от 2010 г. е наставник на СК “Костенец”. Под негово ръководство се обучават над 150 състезатели, които постигат успехи на национално и международно ниво.

Преди футболната среща с демонстрации пред публиката се представиха местни клубове по лека атлетика, таекуондо, самбо, джудо, борба и карате.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети