Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Край на Игрите в Токио, олимпийският огън угасна

Спорт

Край на Игрите в Токио, олимпийският огън угасна

Край на Игрите в Токио, олимпийският огън угасна - Tribune.bg

Всички погледи са насочени към Париж 2024.

Олимпийският огън угасна! Завесата се спусна, Игрите са в историята! Олимпийското знаме беше свалено и предадено на представител на следващата страна-домакин.

Българската делегация на закриването може да не беше голяма, но пак достатъчно атрактивна. Момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, които в последния ден спечелиха златен медал, позираха за снимки, а техният капитан Симона Дянкова беше знаменосец по време на своеобразния заключителен празник.

На церемонията отново беше направен своеобразен реверанс към медиците по цял свят, които спасяват човешки животи и се борят с COVID-19.

Олимпийски игри Токио 2021Олимпийски игри Токио 2021

„Скъпи, атлети, през последните 16 дни вие ни впечатлихте. Вие създадохте магия на тези Олимпийски игри. Вие ни вдъхновихте с тази обединяваща сила на спорта. В тези сложни времена, вие дадохте на света най-ценния подарък. За първи път откакто пандемията започна целият свят се събра на едно място. Това ни дава надежда, това ни дава вяра в бъдещето. Олимпийските игри в Токио са игрите на мира, на надеждата и солидарността. Благодаря, Токио. Благодаря, Япония. Специални благодарности на всички доброволци“, сподели президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Олимпиадата стартира на 23 юли. Участие в нея взеха около 12 500 спортисти. Първоначално Игрите трябваше да се състоят през 2020 г., но бяха отложени заради пандемията от коронавирус.

„Обявявам Игрите за приключили. В духа на традициите отправям апел и покана към целия свят да се събере в Париж, за да отпразнува 33-те Летни олимпийски игри, ще се видим там“, каза още Томас Бах.

Олимпийски игри Токио 2021Олимпийски игри Токио 2021

България завърши на 30-ото място в общото класиране по медали. На Игрите бяха раздадени 339 комплекта медали в 33 вида спорт. 6 от тях отпътуваха за нашата страна. Три златни медала спечелиха ансамбълът, Стойка Кръстева и Ивет Горанова, един сребърен от Антоанета Костадинова и два бронзови от Тайбе Юсеин и Евелина Николова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати