Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ла Лига ще подкрепи испанския спорт с 200 млн. евро

Спорт

Ла Лига ще подкрепи испанския спорт с 200 млн. евро

Снимка:

Много клубове от първенството пострадоха финансово заради принудителната пауза заради глобалната пандемия от коронавирус

Клубовете в първите две дивизии на испанския футбол се съгласиха да дадат допълнителни 200 млн. евро в следващите четири години за подпомагане на останалите испански спортове и аматьорския футбол, споделиха в свое изявление от лигата.

След като подписа колективно споразумение за телевизионни права през 2015, Ла Лига дари 1% от приходите си за спортното министерство на Испания. Той достигна до 2.5% като част от ново съгласие, докато удвои своя принос към националната футболна федерация (РФЕФ) от 1% на 2%. Споразумението дойде след осемчасова среща между президента на Ла Лига Хавиер Тебас и президента на местната федерация Луис Рубиалес, които имаха дълъг спор относно това как трябва да бъде ръководен испанският футбол, и спортния министър Ирене Лосано.

„Споразумението ще подпомогне спорта не просто в тези времена на криза, но и занапред. Това е структурна мярка без времеви диапазон, която ще подсили отдадеността на професионалните клубове и Ла Лига с испанския спорт“, се казва в комюникето след срещата.

Много клубове от първенството пострадоха финансово заради принудителната пауза заради глобалната пандемия от коронавирус и прибегнаха до намаляване на заплатите на своите играчи и треньорски щабове.

Covid-19 до момента инфектира повече от 200 000 души в Испания, отнемайки живота на 21 282 от тях.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още