Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. "Лъвиците" загубиха от Германия, но се класират на 1/8-финалите

Спорт

"Лъвиците" загубиха от Германия, но се класират на 1/8-финалите

Лъвиците загубиха от Германия, но се класират на 1/8-финалите - Tribune.bg
Снимка:

Активът на тима ни е две победи и едно поражене до момента, с което може да се смята за сигурен осминафиналист.

Германия нанесе първа загуба на България на Европейското първенство по волейбол в Пловдив. "Лъвиците" отстъпиха с 2:3 (23:25, 25:16, 21:25, 25:18, 10:15) в зала "Колодрума".

Срещата започна много оспорвано, като и двата тима не позволяваха на съперника да се откъсне в резултата. В заключителната част на първия гейм германките поведоха с две точки за 21:19, но "лъвиците" отговориха с две хубави атаки. Бундестимът стигна до два геймбола и след успех при втория поведе с 1:0 - 25:23.

Момичетата на Иван Петков вдигнаха оборотите в началото на втората част и направиха разлика от пет точки - 10:5. Германките наваксаха до 11:9, но след това Гергана Димитрова направи добра серия на начален удар и разликата продължи да се увеличава - 15:9.

Женският ни тим беше стабилен и доминираше във всеки елемент от играта, а това се увенча с убедителен успех във втория сет - 25:16.

В началото на третия гейм ролите се размениха. Германките натрупаха аванс от три точки, но "лъвиците" съумяха да го стопят и да изравнят - 10:10. След това частта започна да се движи равностойно, преди Бундестима отново да поведе с 21:19. Германките имаха превес в заключителните разигравания и след 25:21 поведоха с 2:1 гейма.

След спада в играта през третия гейм, в четвъртия българките изглеждаха доста по-концентрирани в ключовите моменти. Те спечелиха едно доста дълго разигравание, благодарение на страхотната игра в защита на Жана Тодорова, и впоследствие поведоха с 12:9. Нашите волейболистки не позволяваха на топката да падне на паркета, а Гергана Димитрова отново започна да изпълнява неспасяем сервис - 16:11. "Лъвиците" удържаха преднината си и изравниха резултата след 25:18.

В решителния тайбрек германките бързо поведоха с 3:0 и въпреки опитите си българките не успяха да наваксат докрая - 15:10.

Следващият мач на България е във вторник (24 август) от 20:30 ч. срещу Чехия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети