Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. "Лъвовете" излизат с надежда за победа срещу домакина на Световното първенство

Спорт

"Лъвовете" излизат с надежда за победа срещу домакина на Световното първенство

Лъвовете излизат с надежда за победа срещу домакина на Световното първенство - Tribune.bg
Снимка:

Националите по футбол се изправят днес от 19,30 часа срещу домакина на Мондиал 2022 Катар в Доха в контролен мач.

Срещата, с която момчетата на селекционера Ясен Петров ще се опитат да поставят своеобразно ново начало, е част от минитурнир, в който участват още отборите на Хърватия и Словения.

Именно срещу хърватите, световни вицешампиони, е следващата ни среща във вторник, която ще ни позволи да си сверим часовника къде се намираме.

Ясен Петров е повикал трима дебютанти в групата. Това са вратарят на Черно море Иван Дюлгеров, левия бек на Локомотив (София) Мики Орачев и централния защитник на Арда Алекс Петков. Никой от тях обаче няма да започне от първата минута, като ще се разчита на опитни асове като титуляри.

На вратата ще застане Николай Михайлов, а пред него в отбрана ще действат Иван Турицов, близнаците Андреа и Петко Христови, както и Васил Божиков. В средата на терена ще се наредят Ивайло Чочев, Георги Костадинов и Тодор Неделев. По фланговете ще връхлитат Кирил Десподов и Спас Делев, а на върха на атаката ще е Атанас Илиев.

При евентуален успех тази вечер, България ще сложи край на негативна серия от мачове като гост без упех, която продължава вече 18 мача. За последно “лъвовете” са печелили далеч от дома на 6 септември 2018 година, когато под ръководството на Петър Хубчев побеждават Словения с 2:1 в Лигата на нациите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети