Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. "Лъвовете" заминаха за Белфаст без двама защитници

Спорт

"Лъвовете" заминаха за Белфаст без двама защитници

Лъвовете заминаха за Белфаст без двама защитници - Tribune.bg
Снимка:

България ще изиграе третия си мач от квалификационния цикъл за Катар 2022.

Селекционерът Ясен Петров е освободил десния защитник Страхил Попов от разширения състав на националния отбор, тъй като не планирал да го използва и в предстоящото гостуване на Северна Ирландия в третата ни поредна световна квалификация в рамките на седмица.

Сисиньо е с контузия и не отлетя със съотборниците си за Белфаст днес.

Отсъствието им означава, че Бирсент Карагарен ще играе като десен защитник или халф-бек, в зависимост от схемата, която ще избере селекционерът Ясен Петров.

Макар и инкасирали две демотивиращи загуби срещу фаворитите, след мача с италианците Ясен Петров и футболистите му обявиха, че не всичко е отнесено от торнадото и има върху какво да се стъпи. А срещу Северна Ирландия не просто няма да има страх от нов резил, напротив.

“Срещу следващия съперник ще имаме по-голямо самочувствие. Отиваме да го победим и изобщо не се съмнявам в това”, заяви дебютиралият за България Петър Витанов.

“Северна Ирландия не е Италия, но слаби отбори няма”, коментира Ясен Петров.

В сряда за гостуването на “Уиндзор парк” ще му се наложи отново да прави промени в състава - и заради умора, и заради стратегията. До последно ще се разчита Кирил Десподов да бъде в състояние да играе, след като получи травма при гола си срещу Швейцария и пропусна мача с Италия.

Десподов участва в последната тренировка на българска земя преди излитането за Северна Ирландия.

Сравнително добра новина в лагера на националите е, че и третите поредни PCR тестове в рамките на седмица показаха отрицателни резултати за всички футболисти и членове на щаба.

Северна Ирландия игра контрола със САЩ и загуби с 1:2, но треньорът им запази почти всички свои основни футболисти за квалификацията с България.

Логично домакините се настройват да нанесат поражение на “лъвовете”, като все още говорят, че през това минава и пътят към преследване на лидерите в групата Италия и Швейцария.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ссс Тези са по зле и от домашни котки,кви лъвове бълнувате!
30.03.2021 12:52 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети