Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Летящ старт за Григор Димитров в Ротердам, отстрани №8 в схемата

Спорт

Летящ старт за Григор Димитров в Ротердам, отстрани №8 в схемата

Летящ старт за Григор Димитров в Ротердам, отстрани №8 в схемата - Tribune.bg
Снимка:

Първата ни ракета се наложи над 20-годишния канадец Денис Шаповалов с 6-3, 7-6 (7-3)

Григор Димитров изигра отличен мач и победи поставения под №8 Денис Шаповалов в два сета в среща от първи кръг на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам. Първата ни ракета се наложи над 20-годишния канадец с 6-3, 7-6 (7-3) след час и половина игра.

В първия сет Шаповалов допусна да бъде пробит още в първия си сервис гейм, а това се оказа достатъчно за Димитров за успех в частта. Във втория сет пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, в който опитът на българина си каза думата и той надви съперника си със 7-3.

Двамата бяха играли един път помежду си до този момент, като през 2016 година българският тенисист стигна до победа с 6-4, 6-3 в мач от 1/16 финалите на Мастърса в Канада. И двамата тенисисти се представяха колебливо от началото на сезона, като Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия, а в началото на миналата седмица загуби още в откриващия си мач на турнира в Монпелие, докато Шаповалов записа поражения във втория кръг в Оукланд и първия кръг на Аустрелиън Оупън. Димитров ще срещне във втория кръг Феликс Оже-Алиасим или Ян-Ленард Щруф, а потенциален негов съперник на четвъртфиналите е вторият поставен в схемата Стефанос Циципас. Водач в схемата в Ротердам е руснакът Данийл Медведев /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети