Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски е заплашен да остане без лиценз за Европа

Спорт

Левски е заплашен да остане без лиценз за Европа

Това призна изпълнителният директор Павел Колев

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев внесе яснота какви санкции може да понесе клубът, ако не бъде изряден към УЕФА до петък. 31 юли е ключова дата за "сините", защото тогава от "Герена" трябва да предоставят информация на една от платформите на УЕФА по две декларации. Първата от тях е дали към 30 юни 2020 година имат някакви задължения към персонал (футболисти и служители), други клубове или държавата, което включва данъци и осигуровки върху изплатените възнаграждения. Там Левски е неизряден към изминалия вече период.

Втората декларация касае датата 31 юли за същите задължения и обхваща едномесечната отсрочка, дадена от УЕФА на всички клубове, за да погасят задълженията по първата декларация заради пандемията от Covid-19, пише levski365.com. "Макар че работим всекидневно и имаме някакъв напредък, не очаквам до петък да сме напълно изрядни. Тук обаче не се включват само директни плащания, но и споразумения за разсрочване през следващите месеци, за да бъде преодолян този мониторингов период", каза по темата изпълнителният директор Павел Колев.

"Конкретно наказание няма да има в петък. Тепърва УЕФА предстои да се произнася, което ще се случи през август или септември. Възможните санкции са глоба и изваждане от европейските турнири за един или два сезона, като обаче последното е обезпечителна мярка. Отново ще получим срок да извършим дължимите плащания, преди тя да влезе в сила". 

 
"Разчитаме да продадем поне двама футболисти и с това да решим проблемите с УЕФА през август или най-късно септември, като най-голяма вероятност е трансферираните играчи да са Робърта и Паулиньо, към които има най-голям интерес", допълва шефът на "сините".

Добрата новина за Левски е, че от УЕФА решиха през 2020 година да не прилагат  стандартните критерии за финансов феърплей и на практика той няма да бъде пречка за участие в европейските турнири. Единствено важно ще е Левски да не дължи пари за заплати, данъци или на други клубове към края на годината.  

Коментари (1)

коментар Да си искат парите от др.черепа!
28.07.2020 08:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още