Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски и ЦСКА направиха нулево реми на "Васил Левски"

Спорт

Левски и ЦСКА направиха нулево реми на "Васил Левски"

Левски и ЦСКА направиха нулево реми на Васил Левски - Tribune.bg
Снимка:

Двубоят бе изпълнен с напрежение и единоборства

Левски и ЦСКА не излъчиха победител в дербито на 21-ия кръг на efbet Лига. 151-ото вечно дерби завърши не само без победител, но и без попадения. Двата тима влязоха в здрава битка още от първата минута на двубоя на националния стадион „Васил Левски“, но феновете на трибуните така и не видяха попадения. Най-близо до гол бе ЦСКА след почивката, когато Евандро уцели гредата. Левски пък игра от 75-ата минута с човек по-малко, след като Нуно Рейш бе изгонен за втори жълт картон. След последния съдийски сигнал капитанът на „армейците“ Петър Занев също получи втори жълт картон, респективно червен. След равнеството Левски е вече с 44 точки, на 4 от лидера Лудогорец. ЦСКА има 40 точки в актива си, на една от третия Локомотив Пловдив.

Първите 45 минути на Националния стадион „Васил Левски“ бяха изпълнени с динамика, като и двата тима имаха своите шансове да открият резултата, но нулевото равенство се запази до почивката.

В 5-ата минута Ейолфсон засече с глава центриране от корнер, но топката бе трудна и прати в аут.

В ответната атака Едвин Джеси комбинира с Али Соу, той изведе Евандро, но бразилецът не усоя да намери очертанието на вратата, а и Живко Миланов отклони леко кълбото в корнер.

В седмата минута Мартин Райнов и Евандро се сблъскаха лошо, след което играчът на „сините“ трябваше да бъде заменен принудително, което даде възможност на Симеон Славчев да дебютира в тима на Петър Хубчев.

Главният рефер имаше доста работа в днешното дерби, като на няколко пъти трябваше да показва жълти картони, а в 26-ата Добри Митов от щаба на ЦСКА получи червен картон за бурна реакция срещу съдийско решение.

В края на полувремето Паулиньо пропиля най-чистото положение за домакините. В 43-ата бразилецът бе на стрелкова позиция, но прати с левия крак над вратата.

ЦСКА започна много силно второто полувреме, като до 51-ата на три пъти застраши вратата на „сините“.

В 47-ата Евандро пробва изненадващ далечен удар, Миятович не внимаваше и пропусна да избие, а кълбото се отклони в левия страничен стълб.

В следващата атака Белтраме овладя в пеналта изчистена топка от Мазику, пробва с техничен удар да пусне покрай стража на Левски, но Миятович изби с една ръка.

В 51-ата силен удар на Али Соу бе блокиран от Рейш.

Хали Тиам обстрелва вратата на ЦСКА от около 30 метра в 56-ата минута, Бусато не се намеси на ниво, но все пак изкара в корнер.

Десет по-късно стражът на „червените“ показа доста по-добра концентрация при удар на Живко Миланов. Капитанът на „сините“ насочи в горния десен ъгъл на вратата при изпълнение от фаул, но Бусато този път внимаваше и изби с една ръка в корнер.

В 75-ата минута Нуно Рейш влезе грубо в краката на резервата Вив Соломон-Отабор и получи втори жълт картон.

ЦСКА обаче не успя да се възползва от числения си превес и двубоят завърши без попадения.

След последния съдийски сигнал Занев получи втори жълт картон.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати