Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски, Локо (Сф) и Славия скочиха срещу готвени безумни промени в хазарта

Спорт

Левски, Локо (Сф) и Славия скочиха срещу готвени безумни промени в хазарта

Левски, Локо (Сф) и Славия скочиха срещу готвени безумни промени в хазарта - Tribune.bg

Вижте подробности

Три от столичните клубове Левски, Локо (Сф) и Славия скочиха срещу слуховете в обществото за готвени безумни промени в Закона за хазарта, които да ограничат или дори забранят рекламата на букмейкъри. Всички футболни хора са категорични, че това ще бъде пагубно и ще доведе до истинска катастрофа. Защото навсякъде в Европа и света лицензираните  букмейкъри са сред най-големите спомоществователи на клубовете. Очаква се в следващите няколко дни да реагират и останалите от елита, начело с ЦСКА.

"Само едно нещо искам да им кажа - да не правят това безумие! Да не си го помислят въобще! Някои политици явно искат да променят нещо, което въобще не им е работа. Ако не знаете, да ви кажа, че бетинг компаниите поддържат 2/3 от футболните клубове! Същото се отнася и за другите спортове. Знаете за кои компании говоря - те са върху фланелките на всички отбори. Това са компании, които са регистрирани в държавата и носят милиони приходи в хазната. Готви се едно безумие от хора, които не са се събличали по физическо, отсъствали са от тези часове в училище. Лицензираните оператори не трябва да се пипат, трябва да се оставят да работят и да помагат на българския футбол. Има хора, които са специалисти по пробиотиците, но да не се бъркат в спорта. Служебното правителство си гледа работата, това го правят други в парламента - да си гледат пробиотиците! Сигурен съм, че и други мои колеги ще ме подкрепят в това, което казвам. Срещу това безумие. Политиците да не се занимават с глупости! Ако направят това нещо, апелирам да не се гласува за тях, защото това ще е убийство на българския спорт! А избори ще има скоро", избухна доайенът в българския футбол и президент на Славия Венцислав Стефанов.

"Ако това, което чета и чувам от няколко седмици, се окаже вярно, идват много лоши дни за българския спорт. Не говоря само за футбола, а за целия спорт. Оттегли ли се нашият спонсор, Локомотив приключва! Нямам възможност сам да издържам клуба, просто ще трябва да пуснем кепенците. Това е реалността!

Надявам се, че тази политическа идея ще остане само една лоша идея и разумът ще надделее. Без нашия спонсор Betano ще е невъзможно за Локомотив да съществува. Кой друг ще спонсорира? Аз, Веско Стоянов и Betano - това крепи клуба", допълни го собственикът на Локо (Сф) Иван Василев.

Най-тежките последици от подобно решение, обаче ще бъдат за Левски. При забрана на рекламата "сините" почти сигурно ще фалират. 26-кратните шампиони все още съществуват само и единствено благодарение на своите страхотни фенове и на основния си спонсор “Палмс Бет”, който трябва да инвестира над 22 милиона лева в клуба за пет години. А сега ще трябва да се оттегли, ако такъв закон бъде приет. Така думите на Иво Ивков, че Левски може да има проблеми с лиценза, може да е по-малкият проблем, който ще надвисне над клуба.

Още по-лошата новина за “сините”, които от месеци преговарят за промяна на собствеността, е, че разговорите с “Юнайтед Груп" и "Спорт Републик”, които са в заключителна фаза, ще пропаднат официално и така очакваното спасение за клуба няма да бъде осъществено. Както е известно, компанията "Спорт Републик", чийто основен акционер е магнатът от сръбски произход Драган Шолак, държи 80% от правата на английския Саутхамптън.

Бизнесменът и хората около него имат сериозни амбиции да вземат и стабилизират Левски, като първото нещо, което желаят да направят е изграждане на модерна база и построяването на нов стадион, за да може “сините” да почнат да генерират възможно най-бързо повече приходи, след което да бъдат изчистени всички задължения към държавата и различните кредитори. 

Бъде ли приет закон срещу рекламата на хазартните компании обаче, тази сделка пропада на мига. 

Това означава, че.....
- Левски ще загуби своя генерален спонсор
- Пропада сделката с могъщия нов инвеститор
- Няма да има нов стадион
- Най-вероятно ще предстои фалит.......

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети