Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски остава втори в класирането след реми на Лаута

Спорт

Левски остава втори в класирането след реми на Лаута

Левски остава втори в класирането след реми на Лаута - Tribune.bg
Снимка:

"Сините" направиха 0:0 с Локо Пд, "смърфовете" играха половин час с човек по-малко

Локомотив Пловдив и Левски не излъчиха победител в дербито на ХХ кръг на efbet Лигата, след като завършиха при резултат 0:0 на „Лаута“. През първото полувреме Парвиз Умарбаев нацели гредата, а след почивката домакините останаха с човек по-малко с директен червен картон, но въпреки числения превес Левски не успя да стигне до трите точки. След равенството столичани запазиха второто място и вече имат в актива си 43 точки. „Железничарите“ са третис 41. Лидер в класирането е Лудогорец с 47, като „орлите“ имат гостуване днес от 16:30 на Славия.

Преди началото на двубоя рекордьорът по мачове в елита Георги Илиев, който днес изигра своя последен 461-и мач, получи подарък картина от ръководството на Локомотив. Почетен плакет получи и главният рефер Станислав Тодоров за своя мач №250. Рекордьорът по мачове сред съдиите – страничният рефер Веселин Мишев, също излезе за последен път терена.

Локомотив имаше две много добри възможности да открие резултата през първите 45 минути, но късметът покри „сините“. В 10-ата минута Димитър Илиев нанесе удар, топката се отклони в тялото на Хали Тиам и за късмет на Миятович мина покрай десния страничен стълб.

В 17-ата Тиам фаулира Георги Илиев в близост до наказателното поле. Парвиз Умарбаев изпълни фаула и пробва директен обстрел, но отново шансът не бе на страната на „смърфовете“ и топката се отби в напречната греда.

До края на първата част на нито един от двамата вратари не  се наложи да се намесва и отборите се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

Второто полувреме започна на високи обороти, като „смърфовете“ отново показаха малко повече афинитет към атаката.

В 55-ата минута Георги Илиев центрира от фаул, Езе се извиси над всички и нанесе удар с глава, а топката мина близо до десния страничен стълб.

В 63-ата минута Ален Ожболт изпусна нервите си и блъсна Холмар Ейолфсон без топка, за което Станислав Тодоров му показа директен червен картон.

Георги Илиев изпълни корнер в 73-ата, но Миятович излезе и улови. Последва бърз пас за Паулиньо, бразилецът проби бързо по левия фланг и с техничен пас намери Нашименто, той обърна за нахлуващия в пеналта Мазурек, но в този момент с перфектен шпагат се намеси Георги Илиев, който бе пробягал целия терен, за да спаси отбора си от чист гол.

Въпреки че бяха с човек по-малко, домакините продължиха да търсят гола и в 78-ата бяха много близо до него. Влезлият като резерва Петър Витанов намери Карагарен, който обаче сио поведе с една идея по-силно и от чиста позиция стреля встрани от вратата.

Резултатът се запази до края на двубоя и двата тима взеха по точка от битката на „Лаута“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети