Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски представи новия Управителен съвет

Спорт

Левски представи новия Управителен съвет

Снимка:

Ивайло Ивков вече е изпълнителен директор, а в състава влизат още двама души - Даниел Боримиров и Радослав Разпопов.

От „Герена“ разкриха, че ще има още членове на ръководния орган, но понастоящем техните имена не са известни.

Мажоритарният собственик Наско Сираков пък заяви, че все още няма решение кои точно да са те, докато легендата Даниел Боримиров, който се завръща в ръководството, както и другите двама членове - Ивайло Ивков и Радослав Разпопов, обещаха да работят всеотдайно за „синята“ кауза.

"С г-н Борисов, генералният ни спонсор, обсъждахме доста нашироко вижданията ни за управлението на Левски. Стигнахме до единодушно решение, че този УС ще трябва да бъде от хора, които 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата мислят и работят за Левски. Това не е пълният състав на УС. Надяваме се до месец-месец и половина той да бъде допълнен. Новият Изпълнителен директор на клуба е Иво Ивков".

"Завръщането на Даниел Боримиров ще обедини почти всичко, което вършил преди в клуба. Представяме си Даниел Боримиров като лицето на клуба не само у нас, но и в чужбина. Разчитаме на сериозните връзки, които е изградил през годините. Дани е човек, който е свързан с най-големите успехи на клуба през този век. Разчитаме, че човек като него ще внесе хъс. При всички положения ще искаме на Нова година да подобрим материала в първия отбор. Ако някой очаква грандиозни селекции, този филм приключи. Максимумът, който можем да вземем на Нова година, е двама-трима души. Бъдещите попълнения на Левски ще бъдат избирани много внимателно. Разбира се, финансовите параметри ще ги обсъждаме с нашия генерален спонсор. Те също са запознати със ситуацията какво ни трябва на първо време, но не сме го намерили още".

"До 10 дни ще отворим ваксинационен център пред стадион "Георги Аспарухов". Трябва да се помисли хората с ваксини да могат да посещават мачове. Виждате как е навсякъде по света. Нищо не коства ваксинираните хора спокойно да присъстват на футболните срещи. Апелирам власите да преосмислят своето решение. Всеки един мач, в който Левски играе на празен стадион, ни коства над 100 000 лева", каза Сираков, а Боримиров допълни:

“Искам да благодаря на Левски за поканата и за възможността да бъда приобщен към това голямо семейство“, посочи Борето.

„Един от ресорите, за които ще отговарям, ще бъде спортно-техническата част от щаба на Станимир Стоилов. Ще упражнявам мониторинг върху детско-юношеския футбол. Ще бъда посланик на Левски както в България, така и в целия свят и ще съм връзката между клуба и нашите привърженици”, допълни той и бе запитан дали е възможно обединение между “сините” привърженици.

„Ако не вярвах в това нещо, нямаше да стоя пред вас. Моето желание, а и това на клуба, е да сплотим нашите фенове и да ги приобщим към нашите бъдещи работни срещи. Трябва да направим мероприятията по-полезни и за феновете, и за клуба.“

Кои са членовете на новия състав на Управителния съвет на „ПФК Левски“:

Даниел Боримиров

Председател на УС на „ПФК Левски“

Даниел Боримиров е бивш футболист на „Левски“, бивш спортен директор и бивш директор на ДЮШ на клуба.

Роден на 15 януари 1970 година във Видин, започва кариерата си в „Бдин“ през 1987 година. През 1990 година е привлечен в „Левски“ и до 1995 година вкарва 52 гола. През лятото на 1995 година преминава в немския „Мюнхен 1860“. Там играе 8 сезона и половина и записва 231 мача в Бундеслигата.

През пролетта на 2004 година се завръща в „Левски“. През 2005 година печели приза „Футболист на футболистите“. Помага на отбора да достигне 1/4 финал за Купата на УЕФА и да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. В паметния осминафинал срещу „Удинезе" за Купата на УЕфА през 2006 г. вкарва изключително важния изравнителен гол и помага за победата с 2:1, с който италианския отбор е елиминиран, а „Левски" за пети път в историята си достигна до четвъртфинал в евротурнирите. Приключва богатата си кариера след края на сезон 2007/08 година.

Петкратен шампион на България (1993, 1994, 1995, 2006 и 2007 година), петкратен носител на Купата на България (1991, 1992, 1994, 2005 и 2007 година) и двукратен носител на Суперкупата на България (2005 и 2007 година). С екипа на „Левски“ записва общо 297 мача с 86 гола. След края на кариерата си става спортен директор на „Левски" и печели като такъв шампионската титла през 2009 година.

За националния отбор на България дебютира на 18 февруари 1993 година изигравайки 70 мача с 5 отбелязани гола. Участник е на 2 Световни първенства (1994 - 4 мача/1 гол, 1998 - 3/0) и 2 Европейски първенства (1996 - 3/0 и 2004 - 1/0). Бронзов медалист от САЩ 1994 година. Последният си мач за България изиграва през 2005 година.

В задълженията му са включени помощ при спортно-техническата дейност, посланик на клуба в Европа и у нас, представяне на „ПФК Левски“ пред медиите и в публичното пространство и връзки с привържениците.

Ивайло Ивков

Изпълнителен директор и член на УС на „ПФК Левски“

Ивайло Ивков е магистър по право и от 1992 г. е адвокат към Софийска Адвокатска Колегия. Консултант и процесуален представител е в областта на гражданското право /облигационно право, търговско право, вещно право/, водил е дела пред всички съдилища и особени правораздавателни органи в Република България, включително пред Върховния Административен съд, Върховния Касационен съд и Арбитражния съд към Българската Търговско-промишлена палата.

Специализира и в областта на Международното частно право – Спортно право и процес в областта на футбола. Пледирал е пред всички международни правораздавателни органи в областта на спортното право. Представлявал е български и чуждестранни клубове, спортисти и треньори пред Контролно-дисциплинарната комисия на УЕФА, Апелативната комисия на УЕФА, Камарата за разрешаване на спорове на ФИФА, Комисия за статута и трансфера на играча на ФИФА и Арбитражния съд по спорта със седалище в Лозана, Швейцария.

От 2001 до 2019 г. е арбитър в Апелативната комисия на УЕФА - висшия правораздавателен орган за установяване на нарушения и налагане на наказания в областта на европейския футбол със седалище в Нион, Швейцария.

Ивайло Ивков е член на Централната избирателна комисия от месец април 2014 година до 10.05.2021г., като през този период взима активно участие в организацията по провеждането на всички видове избори, както и на местни и национални референдуми. Притежава допълнителна квалификация след успешно завършено обучение в Лондон, Великобритания, където придобива професионален сертификат за стратегическа изборна реформа, издаден от International Centre for Parliamentary Studies. Завършва успешно и обучение по електорален мениджмънт в Инчон, Южна Корея, организирано от Асоциацията на световните избирателни органи.

Участва като наблюдател в изборите за президент в Република Словения в периода 20.10.2017 г. – 23.10.2017 г. и в изборите за конгрес и сенат в САЩ в периода 02.11.2018 г. - 08.11.2018 г.

Радослав Разпопов

Търговски директор и член на УС на „ПФК Левски“

Радослав Разпопов има над 15-годишен управленски опит в игралната и развлекателна индустрии. Неговата експертиза включва бизнес планиране, управление на персонал, реклама и маркетинг. Основен приоритет в досегашната му дейност е привличане на нови клиенти, отваряне на търговски обекти, договаряне на съдружия, а основно задължение е създаването и изпълнението на план за подобряване на търговските резултати.

Последната заемана от него длъжност е Мениджър бизнес развитие в СиТи Гейминг АД, където той прилага широката си търговска култура, креативни решения и високо ниво на инициативност. Той спомага активно за увеличаване пазарния дял на компанията в краткосрочен и дългосрочен план, развивайки и изпълнявайки стратегии с цел максимизиране на резултатите и генериране на приходи от продажби.

В задълженията му са включени разработване на концепции и търговски инструменти, както и идентифициране на нови възможности за увеличаване на продажбите и на клиентите, придружено от създаване на дългосрочни отношения.

Задавайки правилната посока с точната стратегия и планиране, Радослав Разпопов постига забележителни резултати до момента. Той ще приложи опита и познанията си и в настоящата си роля като Търговски директор на „ПФК Левски“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема