Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Людмил Найденов разкри екипа за треньорската комисия

Спорт

Людмил Найденов разкри екипа за треньорската комисия

Людмил Найденов разкри екипа за треньорската комисия - Tribune.bg
Снимка:

"Треньорска комисия от петима души е напълно достатъчно", коментира Найденов

Людмил Найденов, мениджърът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница), който е председател на новосъздадената треньорската комисия към Българска федерация по волейбол, разкри имената, на които се е спрял за бъдещата работата на комисията. В екипа му влизат четирима души, всеки от които е утвърден и доказал се волейболен специалист – Георги Петров, Георги Божилов, Владимир Котев и Евелина Арсова.

Георги Петров, бивш волейболист от школата на Левски, бивш национал, след това дългогодишен треньор, бил e помощник в щаба на мъжкия национален отбор на България, сега е треньор в руския ВК Локомотив (Новосибирск). Има страхотни успехи с младите волейболисти на Новосибирск, като извежда три пъти младежите до 21 години на Локомотив до титла в Русия.

Георги Божилов, бивш волейболист от школата на Локомотив, юношески национал, в момента работи в Национална спортна академия. Доцент и ръководител на катедра баскетбол, волейбол и хандбал, специалност волейбол. Божилов е с над 40 публикации на спортна и волейболна тематика в България и чужбина.

Владимир Котев е бивш волейболист от школата на ЦСКА и след това треньор. Главен асистент в НСА, в катедра баскетбол, волейбол и хандбал, специалност волейбол. В същото време е спортен директор на школата във ВК Марица (Пловдив). Освен това е и съдия по волейбол.

Евелина Арсова е бивша волейболистка от школата на Левски, национална състезателка за девойки и жени, играе в много класни първенства в чужбина. След приключване на състезателна кариера става треньор. В момента води подрастващи в Централен полицейски волейболен клуб – ЦПВК (София).

„Треньорска комисия от петима души е напълно достатъчно - коментира Людмил Найденов. - Всички от тези, на които съм се спрял, са истински специалисти, доказали се във волейбола. Няма да има разделение на мъжко и женско направление, ще решаваме всички заедно.“

Очаква се на следващия УС на БФВ треньорската комисия да излезе с предложения за селекционери на националните отбори при подрастващите, които имат европейски квалификации в края на това лято.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети