Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ливърпул преодоля поредния сериозен тест в Англия

Спорт

Ливърпул преодоля поредния сериозен тест в Англия

Ливърпул преодоля поредния сериозен тест в Англия - Tribune.bg
Снимка:

Мърсисайдци спечелиха с 1:0 като гост на Тотнъм

Отборът на Ливърпул увеличи преднината си на върха в класирането на английското първенство по футбол, след като спечели с 1:0 на стадиона на Тотнъм в Лондон в мач от 22-ия кръг. "Червените" са с актив от 61 точки и водят с цели 16 на втория Лестър, който по-рано вчера загуби с 1:2 срещу Саутхемптън. Това бе 12-а поредна победа на Ливърпул в първенството и 20-а от 21 мача. Тотнъм пък е без успех в четири поредни мача във всички турнири.

Първата четвъртина на мача бе изпълнена с положения, като Ливърпул създаде две чисти, а между тях Тотнъм контраатакува на няколко пъти успешно, но ударите на "шпорите" бяха слаби и неточни. Във втората минута Алекс Окслейд-Чембърлейн удари греда за Ливърпул, а 20 по-късно Джордан Хендерсън центрира към Върджил ван Дайк, който бе непокрит. Холандецът обаче стреля в ръцете на Пауло Гацанига. Следващите петнадесетина минути бяха по-спокойни, а Ливърпул поведе в 37-та. Джордан Хендерсън спечели спорна топка на границата на наказателното поле и я отклони към Мохамед Салах, който подаде на Роберто Фирмино и бразилецът елиминира персоналния си пазач Джафет Танганга с едно движение. Така пътят към вратата бе открит и Фирмино "разстреля" Гацанига с мощен удар за 1:0.

Тотнъм изигра слабо първо полувреме, но живна през второто и създаде голови положения още през първите 15 минути, които обаче бяха пропуснати от Серж Орие и Хюн-Мин Сон. В самия край пък Джовани Ло Селсо се превърна в антигерой, след като първо не успя да подаде на Лукас Моура на чиста позиция в 80-та минута, а три по-късно получи топката на празна мрежа и стреля неточно от два метра. В крайна сметка това се оказа фатално и Тотнъм загуби мача, след който остава на осмо място в класирането с 30 точки и 31 зад Ливърпул.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети