Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ливърпул взе дербито с Челси и остана на върха в Англия

Спорт

Ливърпул взе дербито с Челси и остана на върха в Англия

Ливърпул взе дербито с Челси и остана на върха в Англия - Tribune.bg
Снимка:

Шампионът Сити обаче е с мач по-малко, битката за титлата е непредвидима

Отборът на Ливърпул се върна на първото място в класирането на Висшата лига, след като победи Челси с 2:0 у дома в дербито от XXIV кръг на първенството.

По-рано през деня конкурентът на „червените“ за титлата Манчестър Сити записа успех при гостуването си на Кристъл Палас с 3:1 и излезе с точка пред мърсисайдци, но те не се подадоха на напрежението при домакинството си на Челси.

След равностойно първо полувреме без голове, възпитаниците на Юрген Клоп натиснаха след почивката и нанесоха своя удар само в рамките на две минути в началото на втората част.

В 51-та минута Садио Мане се разписа с глава от чиста позиция след добро центриране на Джордан Хендерсън, а малко след това Мохамед Салах покачи на 2:0 със страхотен изстрел от далечно разстояние.

Лондончани се опитаха да се върнат в двубоя, но Едне Азар пропусна две добри положения и в крайна сметка не се стигна до повече голове.

Така Ливърпул спечели с 2:0 и отново е на върха в класирането с две точки повече от Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко, докато Челси заема четвърта позиция в подреждането с 66 в своя актив./БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети