Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Локомотив Пд е на 1/4-финал за Купата след нелек сблъсък с Беласица

Спорт

Локомотив Пд е на 1/4-финал за Купата след нелек сблъсък с Беласица

Локомотив Пд е на 1/4-финал за Купата след нелек сблъсък с Беласица - Tribune.bg
Снимка:

Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив се класира за четвъртфиналите на турнира, след като във Втория кръг отстрани третодивизионния Беласица.

Победата на „смърфовете” с 2:1 не дойде никак лесно, като възпитаниците на старши треньора Александър Тунчев трябваше да правят пълен обрат на резултата, след като в началото на второто полувреме допуснаха попадение в своята врата.

Домакините обаче показаха характер и с голове на Димитър Илиев от дузпа и Бирсент Карагарен три минути преди края, успяха да изковат победата, която ги прати в следващия кръг.

Петричани попариха своя противник в 51-ата минута. Кирилов проби много добре отдясно, преодоля Руан и навлезе към наказателното поле на домакините, след което пусна пас към непокрития Димитър Стоев. Халфът на гостите стреля хладнокръвно, за да даде преднина на своя тим.

Капитанът на Локомотив действа отлично в 72-ата минута, когато успя да изработи дузпа за своя тим. Илиев нахлу в наказателното поле, прокара топката между краката на Атанас Димитров, който постави тялото пред нападателя и го спря непозволено.

С изпълнението на наказателния удар се нагърби самият Димитър Илиев, който стреля хладнокръвно в левия ъгъл на вратата за 1:1.

В заключителните минути на мача футболистите на Александър Тунчев хвърлиха всички сили, за да вземат своето в редовното време. 

Заветният гол дойде три минути преди края на редовното време и бе дело на Карагарен. Нападателят на „смърфовете” реализира красиво попадение от малък ъгъл, с който препарира иначе отлично игралия в срещата вратар Захари Димитров.

Жребият за следващата фаза ще се тегли на 4 март веднага след края на осминафинала между Славия и Монтана.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати