Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Луд късмет! "Орлите" директно на плейоф в Лига Европа

Спорт

Луд късмет! "Орлите" директно на плейоф в Лига Европа

Луд късмет! Орлите директно на плейоф в Лига Европа - Tribune.bg
Снимка:

УЕФА определи вероятните съперници на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Мнозина се запитаха защо няма такива за Лудогорец и няма ли шампионите да участват в жребия, който ще се тегли днес след 14:00 часа в Лион.

Фактът е, че „орлите“ ще играят директно в третия квалификационен кръг и то в групата на отборите, отпаднали от Шампионската лига. Техният жребий ще бъде изтеглен утре. Има обаче и 20% шанс Лудогорец да играе директно в плейофния кръг за попадане в групите на турнира. Това също ще стане ясно във вторник в централата на УЕФА.

Според правилата два от десетте отбора, отпаднали от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, чрез жребий ще пропуснат един тур от пресявките за Лига Европа.

Това означава, че един измежду Лудогорец, Селтик, Легия (Варшава), Шериф (Тираспол), ЧФР Клуж, Судува, Сараево, Клаксвик, Целе и Тирана може директно да попадне в плейофите.

Възможностите за съперник на „орлите“ в третия квалификационен кръг са победителите от десетте двойки във втория кръг при отпадналите от Шампионската лига.

Сред тях с най-голям коефициент са Астана, Дъндолк, Слован (Братислава), Фола Еш, Юргорден, Линфилд, Будучност и Флора (Талин). Интересното е, че Лудогорец вече игра с Будучност и го победи с 3:1 в първия квалификационен кръг на Шампионската лига.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети