Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец извоюва победата срещу Шахтьор в добавеното време

Спорт

Лудогорец извоюва победата срещу Шахтьор в добавеното време

Лудогорец извоюва победата срещу Шахтьор в добавеното време - Tribune.bg
Снимка:

Лудогорец измъкна трудна, но ценна победа с 1:0 над Шахтьор Солигорск в първи мач от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Гола вкара Каули Оливейра във втората минута на добавеното време. На два пъти преди това гредите спряха "орлите" след удари на Кирил Десподов и Оливие Вердон. В 80-ата минута пък гол на Пиерос Сотириу бе отменен заради засада.

Преди първия съдийски сигнал президентът на Лудогорец Александър Александров награди трима от най-заслужилите играчи на отбора - Светослав Дяков, Козмин Моци и Владо Стоянов. Бившият капитан на разградчани ще продължи кариерата си в Пирин, а другите се отказаха от футбола и ще работят в клуба.

LAP.bgLAP.bg

Първата ситуация пред една от двете врати беше в 3-ата минута, когато гостите опитаха с центриране отляво да изненадат българския шампион, но Кристиан Кахлина излезе и улови топката. Само след две минути Лудогорец отговори с топовен шут от над 25 метра на Стефан Баджи, но ударът му не намери очертанията на вратата на Гутор. Футболистите на Шахтьор получиха възможност да обстрелват Кахлина в 9-ата минута от фаул. Никола Антич обаче не успя да затрудни стража на разградчани, който се справи без проблеми.

Постепенно Лудогорец притисна гостите в тяхната половина и беше близо до откриващ гол в 11-ата минута. Бърнард Текпетей открадна топката пред наказателното поле, нахлу мощно и пусна успореден пас, който бе достигнат от Десподов, но далеч от вратата. Националът все пак върна топката към Каули, чийто удар намери външната страна на мрежата. Две минути след това отново Каули шутира, но пак без успех.

В 16-ата минута фантастично подаване на Каули разсече защитата на Шахтьор през центъра и изведе Десподов на отлична позиция. Вратарят Гутор стигна първи до топката, но не успя да я задържи и като по чудо тя не влезе във вратата му. В следващата минута Текпетей бе изведен сам срещу стража на беларуския тим, но топката му избяга встрани и ударът му излезе в аут.

Добра изява на Александър Гутор в 22-ата минута след удар на Каули запази нулевото равенство в Разград. След кратко затишие Лудогорец избухна в 32-ата минута, но напречната греда спаси гостите. Кирил Десподов от фаул шутира технично, но късметът не бе с него. Тимът от Солигорск трябваше да прави принудителна смяна в 33-ата минута, след като Корзун получи травма и бе заменен от Сзоке, който секунди по-късно получи жълт картон.

В 38-ата минута разградчани проспаха едно влизане на Джордже Иванович в наказателното поле и само навременната намеса на Оливие Вердон спаси отбора му от неприятности. Две минути по-късно удар на гамбиеца Дарбо бе спасен с вещина от Кахлина.

Второто полувреме започна с шеметна атака на Антон Недялков отляво, чието центриране не бе засечено от Кешеру, но топката попадна в Текпетей. Без забавяне халфът изстреля истински снаряд с левия крак, но вратарят Гутов с невероятен рефлекс изби в корнер. Малко след това прехвърчаха искри между Десподов и Ахмеди край тъчлинията, но реферът бързо укроти страстите.

В 51-ата минута пореден отличен пробив на Недялков завърши с хубав пас към Десподов, който шутира по земя, но стражът на гостите изби с крак. Пет минути по-късно майсторска намеса на Игор Пластун предотврати откриване на резултата. Иванович бе изпуснат отдясно, нахлу в наказателното поле и центрира опасно, но защитникът на Лудогорец с шпагат изби от вратарското поле.

Последваха силни минути за "орлите", но късметът не бе на тяхна страна. В 59-ата минута Текпетей шутира мощно в долния ляв ъгъл и когато всички виждаха топката в мрежата, вратарят Гутор се разтегна и изби. Две минути след това Пластун свали топката към Вердон, но ударът му срещна гредата. В опита си да стигне до попадение треньорът Валдас Дамбраускас пусна в игра Сотириу, Вандерсон и Ману и разградчани се настаниха трайно в половината на гостите. Именно последните двама бяха в основата на страхотна атака в 76-ата минута, която изведе опитния Вандерсон на добра позиция. Вратарят на Шахтьор и този път не позволи топката да мине зад гърба му, избивайки с крак.

10 минути преди края току-що влезлият Чибота центрира към Сотириу, който с глава прати топката в мрежата на Шахтьор, но голът бе отменен заради засада. В 86-ата минута гостите искаха дузпа при една намеса на вратаря Кахлина срещу Ахмеди, но реферът Рохит Саги беше категоричен, че няма нарушение. За протестите си Антич получи и жълт картон.

Във втората минута на добавеното време падна така дългоочакваният гол. Бърза атака завари неподготвена отбраната на гостите и Каули Оливейра отбеляза скъпоценното попадение. Асистенцията бе на резервата Мавис Чибота, който се оказа неуловим на левия фланг, а фантастичното му центриране по земя задължи Каули да прати топката във вратата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати