Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец попиля Ботев (Враца) в дебюта на Върба

Спорт

Лудогорец попиля Ботев (Враца) в дебюта на Върба

Лудогорец попиля Ботев (Враца) в дебюта на Върба - Tribune.bg
Снимка:

"Орлите" спечелиха с 6:0 у дома

Лудогорец разби предпоследния в елита Ботев (Враца) с 6:0 и дръпна на върха в класирането със 7 точки, тъй като има 51 срещу 44 за Левски, който пък днес приключи без голове в дербито с ЦСКА.

Срещата беше и официален дебют на новия старши треньор- чехът Павел Върба, който пое отбора през зимата.

Четири дни преди мача с Интер (Милано) в Лига Европа по два гола за шампионите вкараха Марселиньо и Якуб Швиерчок, а по едно попадение добавиха Кешеру и Анисе. Гостите от Враца си остават на 13-о място с 14 точки.

Официален дебют за Лудогорец направи Каули Оливейра, привлечен през зимата от германския Падерборн. Той замени малко след началото на второто полувреме Жоржиньо.

Още в 8-ата минута Лудогорец откри резултата чрез Марселиньо, който засече с глава центриране от дясно от капитана Светослав Дяков. Опитният бразилски плеймейкър беше оставен непокрит и от близо простреля вратаря.

След гола играчите на Антони Здравков опитаха да пренесат играта пред вратата на Илиев, като опитаха да го застрашат. В 39-ата минута Клаудиу Кешеру не успя да уцели вратата от точката на дузпата, въпреки че нямаше никаква съпротива пред себе си. Румънецът получи перфектно центриране от Джордан Икоко отдясно и шутира от движение, но доста неточно.

Минута преди края на първата част Марселиньо вкара втория си гол. Жордан Икоко проби от дясно и центрира, а на точката за изпълнение на дузпа Кешеру овляадя и меко подаде на нахлуващия на скорост бразилец, който с левия крак не остави шанс на вратаря на врачани.

В 56-ата минута Кешеру вкара 10-ия си гол от началото на сезона, след като довкара топката от един метър при центриране и игра на Моци с глава, който му продължи.

Девет минути по-късно резултатът набъбна на 4:0 с гол на Абел Анисе. Халфът от Мадагаскар, но попадението е с голямото участие на Каули Оливейра, който проби отдясно и с перфектно центриране намери Анисе.

Резервата Якуб Швиерчок вкара за 5:0, отново от 1 метър, след като Икоко и Вандерсон направиха атака от дясно. Бразилецът стигна до аутлинията и пусна към вратата, където полякът чакаше съвсем сам. Пак Швиерчок оформи крайното 6:0./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети