Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мачът на живота за Кубрат Пулев: Около полунощ излиза срещу Джошуа

Спорт

Мачът на живота за Кубрат Пулев: Около полунощ излиза срещу Джошуа

Мачът на живота за Кубрат Пулев: Около полунощ излиза срещу Джошуа - Tribune.bg
Снимка:

Днес Кубрат Пулев ще получи втори шанс в кариерата си да се превърне в първия българин световен шампион в тежка категория на професионалния бокс, изправяйки се срещу настоящия първенец Антъни Джошуа в Лондон. AJ е носител на поясите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF), като и трите ще бъдат заложени на масата в сблъсъка с Пулев.

Кобрата трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност да стане №1 при най-тежките, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в елита Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единствената загуба в професионалната кариера на българина. От тогава насам 39-годишният Пулев записа осем поредни победи, включително над сериозни съперници като Дерек Чисора, Хюи Фюри и Богдан Дину, за да си затвърди позицията на претендент № 1 за пояса на IBF.

Пулев и Джошуа трябваше да се изправят един срещу друг за световната титла още през 2017 година, но тогава схватката пропадна в последния момент заради контузия на нашенеца, заради която той трябваше да чака още три години.

31-годишният Джошуа е считан за един от най-силните боксьори в тежка категория в последните пет години, заедно със сънародника си Тайсън Фюри.

 Мачът между Пулев и Джошуа ще бъде и завръщане на боксовите фенове в залата, като това ще е първият голям двубой, на който ще бъдат допуснати зрители от началото на пандемията от коронавирус насам. В „Уембли Арена“ ще бъдат пуснати точно 1000 души.

Галавечерта започва около 20:00 часа българско време с Макоули Макгоуан - Киърън Конуей, Мартин Баколе – Сергей Кузмин, Хюи Фюри – Мариуш Вах и Лорънс Околие – Никодем Йеджевски, преди около полунощ на ринга да излязат Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Z Успех, Кобра! Каквото и да стане днес, ти си оставаш голям българин!
12.12.2020 10:59 / Отговор
Аз пък след нападката на кобрата, съм за Джошуа. Поведението му на българина, не е спортсменско.
12.12.2020 11:39 / Отговор
Емил Генов То щото на Джошуа е много спортсменско, а също и на организаторите, които до последно не са допускали наши журналисти.
12.12.2020 12:31
ЕЛИЗАБЕТА ИВАНОВА ТВОЯ КОМЕНТАР Е УНИКОМ.....!!! ГОСПОД ИМА И ЩЕ ГО ПОЛУЧИШ..!!!
12.12.2020 22:30
сивата котка Пулев е като магарето дето стопанина му решил да го продава, а то на пазара си показало магариите. Не гледам бокс, законен бой и един от най-скъпо платените спортове, справедливо докарваш ти неврологични заболявания на по късен етап в живота. Кубрат ги показа преди мача си с Кличко, сега срещу този бияч.
12.12.2020 17:26 / Отговор
Ник Успех, Кубрат!
Голям българин си!
12.12.2020 17:59 / Отговор
ЕЛИЗАБЕТА ИВАНОВА СТИСКАМЕ ПАЛЦИ И ЩЕ БЪДЕШ ПОБЕДИТЕЛ....!!! ТИ СИ ДОБЪР БЪЛГАРИН И СЕ ГОРДЕЕМ С ТЕБ....!!! ДОБРО СЪРЦЕ И ДОБЪР СПОРТИСТ .....ТИ СИ НАЙ -ГОЛЯМОТО НЕЩО КОЕТО ИМАМЕ В БЪЛГАРИЯ....!!! УСПЕХ ТИ ЖЕЛАЕМ .....БЪДИ НИ ЖИВ И ЗДРАВ...!!!!!!!
12.12.2020 22:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати