Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Манчестър Сити показал пренебрежение към разследването на КАС

Спорт

Манчестър Сити показал пренебрежение към разследването на КАС

Манчестър Сити показал пренебрежение към разследването на КАС - Tribune.bg
Снимка:

През миналата седмица КАС отсъди в полза на Манчестър Сити по делото за нарушаване на правилата за финансов феърплей

Твърдението на УЕФА, че Манчестър Сити прикрива финансирането на капитала си от своите собственици е необосновано, но клубът е показал явно пренебрежение към разследването на финансовия феърплей. Това става ясно от публикувания във вторник доклад от 93 страници на Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана.

През миналата седмица КАС отсъди в полза на Манчестър Сити по делото за нарушаване на правилата за финансов феърплей, заради което УЕФА бе наложила двугодишно наказание на английския клуб. То обаче бе отменено след решението на специализирания съд в Швейцария.

Преди 11 години УЕФА въведе Финансовия феърплей, за да предпази клубовете от генерирането на огромни загуби при привличането на играчи. През 2019 година УЕФА започна разследване срещу "гражданите", тъй като се усъмни, че клубът изразходва много по-големи средства от тези, с които разполага и че те идват от джоба на собствениците от Абу Даби под формата на кухи спонсорски договори.

Докладът на КАС изтъква, че наистина има доказана липса на съдействие от Манчестър Сити в хода на разследването, но това не е достъчно, за да може УЕФА да наложи толкова тежко наказание на клуба.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети