Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Манчестър Сити спечели трудно у дома срещу Шефилд

Спорт

Манчестър Сити спечели трудно у дома срещу Шефилд

Манчестър Сити спечели трудно у дома срещу Шефилд - Tribune.bg
Снимка:

"Гражданите" се наложиха с 2:0 над "остриетата"

Манчестър Сити вече е на точка от втория Лестър след победа с 2:0 над Шефилд Юнайтед в последния мач в Премиър лийг за календарната 2019 година. „Гражданите“ получиха гол в 29-ата минута на двубоя, но феновете на си отдъхнаха след минута, когато попадението на Лис Мусе бе отменено заради засада, която бе маркирана след проверка с ВАР. След почивката Сити се възползва от своите шансове и успя да вземе трите точки благодарение на попаденията на Агуеро (52) и Де Бройне (82). След успеха тимът на Пеп Гуардиола вече има 41 точки, на една зад втория Лестър и на 14 зад лидера Ливърпул. Шефилд Юнайтед остава на 8-а позиция с 29 точки.

Манчестър Сити бе по-активният тим в първите минути на двубоя, което по никакъв начин не притесни „остриетата“, които се бранеха отлично и от своя страна организираха бързи контраатаки.

В 8-ата минута Робинсън центрира в наказателното поле, където Мусе засече с глава, но прекалено неточно.

Марез бе изведен отдясно в 17-ата, финтира бранител, след което ударът му бе блокиран.

В 29-ата минута гостите стигнаха до гол,  отменен обаче след консултация с ВАР. Мусе бе изведен в предни позиции и с точен удар прати в мрежата зад Браво, но видеоповторението показа много тънка засада, която не бе маркирана в реално време.

В 38-ата „остриетата“ организираха много добра атака отляво, Стивънс центрира в пеналта, където Бешич отправи удар без подготовка, но липсваше точност и кълбото излезе в аут.

Норууд изведе Мусе в пеналта в 40-ата с отличен дълъг пас, но нападателят прати във външната страна на мрежата.

Две минути по-късно Стърлинг комбинира с Бернардо Силва в наказателното поле на Шефилд, но португалецът си поведе прекалено силно, след което нямаше как да отправи опасен удар почти от аутлинията.

В добавеното време Зинченко пробва далечен изстрел, който мина над вратата на гостите.

Втората част започна добре за домакините, които поведоха в резултата след седем минути игра. В 52-ата Де Бройне се възползва от грешка при изнасянето на топката и изведе включващия се отдясно Агуеро, а аржентинецът с плътен удар прати неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата.

Едно от най-чистите положения за Шефилд през втората част се откри пред Лис Мусе в 78-ата, но ударът му бе блокиран и топката излезе в корнер.

В 82-ата „гражданите“ сложиха точка на спора с втори гол. Марез организира бърза контраатака, преодоля бранител и пусна наляво за спринтиращия Де Бройне, белгиецът със залъгващо движение се освободи от бранител и с точен удар през защитника прати във вратата за 2:0.

В добавеното време Били Шарп нанесе отличен удар с глава, топката обаче се отби в десния страничен стълб, след което мина на сантиметри от голлинията и не пожела да влезе във вратата пазена от Клаудио Браво.

Така срещата завърши при резултат 2:0 в полза на Манчестър Сити.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати